Sor

(I) Çocuk kitaplarının eğitici olması gerektiğini düşünenler, çocukların sevdiği kitapların büy

rjioye47 19.02.2024 / 17:33
Soru
(I) Çocuk kitaplarının eğitici olması gerektiğini düşünenler, çocukların sevdiği kitapların büyük bir kısmını saçma sapanlıkla suçluyor. (II) Oysa öncelikli olan ne tür olursa olsun çocuğun bir kitabı isteyerek ve zevkle okuması, ‘‘O yazarın başka kitabı var mı?'' diye merak etmesidir. (III) Ancak birisi çıkıp ona ‘‘Niye saçma sapan kitaplar okuyorsun?'' diyerek onun kitap okuma sevgisini baltalıyor. (IV) Bu tür yanlış söylemler ancak ‘‘Çocuğu Kitap Okumaktan Soğutmanın On Yolu'' isimli bir makalede yer alabilir.
Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Eklenen Cevaplar
  mhpxik1 07.03.2024 / 15:01 
#1
III. cümlede çocuklara kitap okuma sevgisi kazandırma yolları üzerinde durulmuştur.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-4=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdaki cümlelerin hangisi ögelerine yanlış ayrılmıştır?
Şair, bu olağanüstü manzarayı gördüğünde - - - -Bu cümle aşağıdakilerin hangisiyle tamamla- nırsa öge dizilişi ‘‘Özne - Zarf tamlayıcısı - Yer tamlayıcısı - Nesne - Yüklem'' şeklinde olur?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Salih ( ) karmaşık duygular içinde çekti oltayı. Balığı yemezdi ( ) niçin mi tutardı ( ) Yakalayıp tekrar göle bırakmak için tutardı. Biraz düşündü ( ) çekti, çekti...Bu metinde yay ayraçla gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?
Kapının arkasında uzunca boylu, seyrek saçlı, sağlam yapılı bir adam duruyordu. Kendisini tanımadığım hâlde içimden bir ses bana adamın Binbaşı Ali olduğunu söylüyordu. Adam misafirlerini iyice süzdü, sonra sert adımlarla bize doğru yürüdü. Yanımıza geldi, yüzünde tatlı bir gülümseme vardı.Bu metnin olay, yer, zaman, şahıs ve varlık kadrosuyla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

Son Eklenen Testler