Sor

Şiir, hayat ile sanat arasında bir bağ arayan kafaların ürünü olarak ortaya çıkmıştır.Aşağıdaki

zaypfr 21.01.2024 / 21:39
Soru
Şiir, hayat ile sanat arasında bir bağ arayan kafaların ürünü olarak ortaya çıkmıştır.
Aşağıdakilerden hangisi bu cümleye anlamca en yakındır?
Eklenen Cevaplar
  vygzrk 10.02.2024 / 09:47 
#1
Gerçek ile estetik kaygının birleşimi şiiri oluşturmuştur.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
6x0
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Evin içinde garip şeyler dönüyordu. Görünüşte her zamanki gibi idi sesler, çağırışlar, yemek zamanları hatta yüzler. Keşke bütün eşyalar yer değiştirmiş olsaydı da bu her şeyin her zamanki yerindeliğine bile karşı gelen hava olmasaydı. İnsan beklerdi o zaman masaların, bardakların, iskemlelerin yerlerinde yer etmesini. Hayır, her şey yerli yerinde idi. Küçük kardeşim sabahleyin aynı saatte uyanıyor. Çay aynı dakikada kaynıyor, küçüğün tabağına konacak ekmeğin kokusu yatakta burnuna geliyordu. Sobanın başında geçen küçük, kendi hâlinde sabahımız aynı idi.Bu metin aşağıdakilerin hangisinden alınmış olabilir?
Zaman zaman içinde, kalbur saman içinde.... Aç tavuk düşünde darı görürmüş; hastalar der- sen narı görürmüş; ben de ben olalı her gece sarı görürüm.Bu parça masalın hangi bölümünden alınmış olabilir?
Çöpçü – Senin adın ne?Yeniçeri – Hüseyin oğlu Hasan. Ya senin? Çöpçü – Hasan oğlu Hüseyin. Ula bu ne aca- yip kılıktır, nedir bu böyle yahu?Yeniçeri – Kanuni Sultan Süleyman Efendi'mizin serdengeçtileri böyle giyinirler.Çöpçü – Ha anladım, sen Faschinge (Faşinge) geldin Viyana'ya.Yeniçeri – Sen ne saçmalarsın bre zevzek, biz fütuhata (fethetmek) geldik buraya.Çöpçü – Kim getirdi sizi?Yeniçeri – Serdar-ı Ekrem Kara Mustafa Paşa! Çöpçü – Bu yeni bir turizm acentesi ola-cak. Biz German Air'le (Cerman Eyir) geliriz. Dolmuş uçağı 170 marka.Bu metinde verilen tiyatro türüyle ilgili aşa- ğıdakilerden hangisi söylenemez?
ABDİ BEY ― Vay mürekkebi döktük. (Cebinden mendili çıkarıp siler.)MÜMTAZ BEY ― (Muhsin Efendi ile beraber salona çıkarak) Aman efendim zararı yok, son- ra temizlerler.VELİ AĞA ― Efendim, yemek hazır, buyurun! MÜMTAZ BEY ― Siz bırakınız, sonra temizler- ler. Yemeğe buyurun. Baba Efendi buyurun.... (Sofraya geçip otururlar.)Bir tiyatro oyunundan alınan bu diyalogda aşağıdakilerden hangisi yoktur?
Köroğlu düşer mi yine şânından Ayırır çoğunu er meydanındanKır at köpüğünden düşman kanından Çevrem dolup şalvar ıslanmalıdır Karac'oğlan der ki yandım kül oldum Her bir deliliği kendimde buldum Dolanıp da kavil yerine geldimKavil yerlerinde bulamadığımBu iki dörtlük karşılaştırıldığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?