Sor

Saat ikide, bir saatlik yemek paydosu verildi. Sami kömür ambarına indi. Ambar karanlıktı, rutu

oafhcd 03.10.2023 / 05:08
Soru
Saat ikide, bir saatlik yemek paydosu verildi. Sami kömür ambarına indi. Ambar karanlıktı, rutubetliydi ama toprak serindi. İri bir maden kömürü parçasını ba-şının altına alıp yorgun vücudunu toprağa bıraktı, hemen uyudu. Düdük sesleriyle uyandığı vakit, kontrolörler ellerinde elektrik lambaları, çocukları işbaşına gönderiyorlardı. Sami de hemen kalktı, makinesinin başına geldi.
Bu parçada aşağıdaki anlatım türlerinden hangisi kullanılmıştır?
Eklenen Cevaplar
  zybdnw4 20.10.2023 / 11:31 
#1
Öyküleyici  anlatım

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
1+3=? İşleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Akdeniz'in üstünde daima top top bulutlar salınır. Kıyılar dümdüz, cilalanmış gibi düz killi topraklardır. Killi toprak et gibidir. Bu kıyılar saatlerce içe kadar deniz kokar, tuz kokar. Tuz keskindir. Düz, killi, sürülmüş topraklardan sonra Çukurova başlar. Örülmüşçesine sık çalılar, kamışlar, böğürtlenler, yaban asmaları, sazlarla kaplı, ucu bucağı belirsiz alanlardır bunlar. Karanlık bir ormandan daha yabani, daha karanlık!Bu parçanın anlatımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Dışarıda yağmur yağadursun Ve yağmur gibi sonsuz olan Gözyaşların ve sayıklaman Camlarda halka halka dursun Bu dörtlükte aşağıdaki sözcük türlerinden hangisi yoktur?
İle sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde bağlaç görevinde kullanılmıştır?
Aşağıdakilerden hangisi mizahi anlatımın kullanıldığı eserlerden biri değildir?
Büyük Ağrı Dağı, ordusunu toplayıp çok uzun süren bir savaşa gitmiş. Savaş bu, ne zaman biteceği belli olur mu? Büyük Ağrı Dağı, ordusuyla savaşıp uğraşırken Kafdağı'nın sağlığı bozulmuş. Çok yaşlı olduğu için dermanının tükendiğini anlayarak çevresindeki dağ oğullarına, dağ torunlarına durumunun iyi olmadığını bildirmiş. Gün gelmiş, Kafdağı ölmüş.Bu parçada aşağıdaki anlatım türlerinden hangisi kullanılmıştır?

Son Eklenen Testler