Sor

Aşağıdakilerden hangisi 1980 sonrası şiirin özelliklerinden biri değildir?

jivrag4 05.01.2024 / 06:48
Soru
Aşağıdakilerden hangisi 1980 sonrası şiirin özelliklerinden biri değildir?
Eklenen Cevaplar
  fuoalz 10.01.2024 / 10:40 
#1
Millî Edebiyat akımının etkisiyle sadece hece ölçüsünün kullanılması

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
-Sorubak- sözcüğünün son harfi
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdakilerden hangisi Necip Fazıl Kısakürek'in işlediği ana temalardan biridir?
Mavi dergisini çıkarmış, Mavici akımın temsilcisi olmuştur. Garip şiirini çok basit, II. Yeni şiirini karışık ve zayıf bularak ikisine de karşı çıkmıştır. Bazen bireyci bazen toplumcu bir çizgide aşk, barış, özgürlük, insan sevgisi gibi konuları işlemiştir. Tutkunun Günlüğü, Sisler Bulvarı, Ben Sana Mecburum şiir kitaplarından bazılarıdır.Bu parçada tanıtılan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?
Havaya Çizilen Dünya ilk şiir kitabıdır. Halk şiiri geleneğinden modern tarza uzanan geniş bir alandaki biçim özelliklerini denemiştir. Yenilik peşinde koşan, sürekli kendini yenilemeye çalışan biridir. Kurtuluş Savaşı süresince anlattığı Çakır'ın Destanı, Üç Şehitler Destanı gibi eserleri nedeniyle destan şairi olarak da anılır.Bu parçada özellikleri tanıtılan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?
Trrumtrrumtrrum!trak tiki takMakineleşmek istiyorum Beynimden, etimden, iskeletimden geliyor bu!Yukarıdaki dizeler Nazım Hikmet'in hangi edebî akımdan etkilendiğini göstermektedir?
Şiirlerinde evler, odalar, sokak, doğa konularını işlemiştir. Ev konusunu çok işlemesi nedeniyle evler şairi olarak anılmıştır. Bir anlayışın eğemenliğine girmeden kendine özgü bir şiir dünyası kurmuştur. Halk kültüründen aldığı unsurları Batı şiiri ile birleştirmiş-tir. Radyo oyunları da yazmıştır. Kapalı Çarşı, Evler, Eski Toprak eserlerinden bazılarıdır.Bu parçada tanıtılan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Son Eklenen Testler