Sor

Aşağıdakilerin hangisi Garipçilerin şiirdeki ilkelerinden biri değildir?

kaibzm875 29.07.2023 / 17:25
Soru
Aşağıdakilerin hangisi Garipçilerin şiirdeki ilkelerinden biri değildir?
Eklenen Cevaplar
  hkpxyf15 17.08.2023 / 14:17 
#1
Süslü, söz oyunlarına dayalı, imgeli bir dili yeğlemek

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Bir hafta kaç gündür?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Cumhuriyet Dönemi Türk edebiyatında önemli bir gelişme de deneme ve eleştiri türlerinde görülmüştür. Önceki dönemlerde bir yan uğraş olarak ele alınan deneme ve eleştiri - - - - gibi Cumhuriyet Dönemi usta yazarlarının bu türleri uğraş edinmeleriyle gelişip yaygınlaşmıştır.Bu parçadaki boşluğa aşağıdaki sanatçılardan hangisi getirilemez?
Aşağıdakilerin hangisi modernizmi esas alan eserlerdendir?
Mehmet Rauf'un Eylül romanıyla ilk örneğini verdiği psikolojik roman, Cumhuriyet Dönemi'nde Peyami Safa, Samet Ağaoğlu gibi yazarların eserleriyle yeni örneklere kavuştu.Aşağıdaki eserlerin hangisi bu açıklamada adı geçen yazarların birine ait psikolojik bir romandır?
Aşağıdaki yazar – eser eşleştirmelerinin hangisi yanlıştır?
Roman, kahramanın okuduğu bir kitabın etkisinde kalarak daha önceki değerlerinden uzaklaşmasını ve yolculuğa çıkmasını konu alır. Kahraman bu yolculuk sırasında kendi olmaya çalışır. Yazar, kişinin kendini bulma sürecindeki yozlaşmadan, aydındaki aşağılık duygusuna, yitip giden değerlere kadar çok yönlü bir hesaplaşmaya girişir ve sorunun çözümünün Doğu'ya özgü değerlerle Batı akılcılığının sentezi neticesinde mümkün olacağı yargısına ulaşır. Anlatılanlar belli bir zamanda değil, kahramanın iç dünyasında başlar ve biter. Mekân ise Viranbağ ya da ışıktan bir ülke sözleriyle nitelenen simgesel bir ülkedir.Bu parçada tanıtılan roman aşağıdakilerden hangisidir?

Son Eklenen Testler