Sor

Gölün üstünden turna katarları geçiyordu. cümlesinin öge dizilişi aşağıdakilerin hangisinde doğ

jvodgn87 06.01.2023 / 05:37
Soru
Gölün üstünden turna katarları geçiyordu. cümlesinin öge dizilişi aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Eklenen Cevaplar
  ufxzrg650 08.01.2023 / 12:50 
#1
Dolaylı tümleç-Özne-Yüklem

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2-4-6-?-10
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Yabancı dillerden alınan kelimelerle konuşulmaya başlandı toplumda. Türkçe her bakımdan yabancı kelimelerle kuşatılıyor. Caddelerimiz, iş yerlerimiz yabancılaşıp yabancılara yaklaşmakta. - - - -Bu parçanın sonuna anlam akı-şına göre aşağıdaki cümlelerden hangisi getirilmelidir?
Çarşı her zaman karanlık, serin ve kalabalık olurdu. Çarşının bir sürü kapısı vardı. Bu kapılar; güvercinli cami avlularına, çay bahçelerine, çok katlı apartmanlara, yapraklarını döken bir küme ağaçlığa, daracık sokaklara, yıkık surlara, gürültülü duraklara açılırdı. Demek ki her biri ayrı bir mevsime açıktı kapıların. Ölümsüz kocaman bir yapı demekti bu da.Bu paragrafın çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Sebze ve meyveler, sağlığımız için çok faydalıdır; doğal eczane olarak adlandırılabilir. Dünyanın farklı yerlerinde yapılan yüzlerce çalışma, bize daha iyi bir hayatın gizli hazinelerinin sebze ve meyvelerde bulunduğunu gösteriyor. Örneğin bir araştırma, özellikle muz ve kayısının kan basıncını düşürdüğünü gösteriyor. Kilo fazlalığı konusunda yapılan araştırmalar da düzenli sebze ve meyve tüketmenin sağ-lıklı kiloda kalmanın güvencesi olduğunu gösteriyor.Bu parçada sebze ve meyvelerle ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olabilir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?

Son Eklenen Testler