Sor

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli fiil kullanılmamıştır?

xodyab11 28.08.2023 / 04:45
Soru
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli fiil kullanılmamıştır?
Eklenen Cevaplar
  tmltyg950 17.09.2023 / 07:49 
#1
Burası birçok kuş türünün bir arada yaşadığı bir  vadidir.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
1+3=? İşleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
GÖZLEM EVİ MÜDÜRÜ –(Güler.) Vaktiniz varsa hay hay! YOLCU – (Ağlamaklı) Yok, ne yazık ki vaktim yok. Çok geç kaldım. GÖZLEM EVİ MÜDÜRÜ - Çok geç kaldınız!ARABACI – Bey, hemen gidelim! Ben yıldız da gösteririm size!YOLCU – (Azarlar.) Görmüyorum dedim yahu, göz doktoru musun sen?Bu parçanın anlatımında aşağı-daki anlatım türlerinden hangisi kullanılmıştır?
Eylemlerden, eylemsilerden önce gelerek onları zaman, durum, miktar, soru, derecelendirme bakımından belirten sözcüklere zarf (belirteç) denir.Bu tanıma göre aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisi zarf (belirteç) olarak kullanılmamıştır?
Çok çok zaman önce Anadolu'muzun doğusunun doğusunda ünlü bir Kafdağı varmış. Kafdağı öyle böyle dağlardan değilmiş; soylu soplu, adı sanı belli bir dağlar padişahıymış. Koskocaman yamaçları, uçları bulutlara varan dorukları, yemyeşil uzanan etekleri varmış. Yaşarmış oğulları, kızları arasında. Kafdağı'nın kendisine benzeyen oğulları, kızları varmış. O bölgede bir dağ ailesi kurmuş.Bu parçanın anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?
(I) İstasyonda tek bir araba vardı. (II) Onu da ben gözümü açıncaya kadar başkaları kaptı. (III) Vakit gece yarısı, kasaba uzak olmasa ehemmiyeti yok. (IV) Beklerim yahut bavulu istasyona bırakır, yürüyüveririm.Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde edat (ilgeç) kullanılmıştır?
Yarın ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisine girecek. Bu sebeple ülke genelinde sıcaklıkların 5 ila 10 derece düşmesi bekleniyor. Ayrıca hafta boyunca iç ve doğu kesimlerde zirai don görüleceğinden çiftçilerin tedbirli olması gerekmektedir.Bu parçanın anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Son Eklenen Testler