Sor

Atmosfere salınan bazı gazların neden olduğu sera etkisinden dolayı dünyanın ortalama sıcak

efovbx8 21.02.2024 / 22:10
Soru
Atmosfere salınan bazı gazların neden olduğu sera etkisinden dolayı dünyanın ortalama sıcakığındaki artışa ne ad verilir?
Eklenen Cevaplar
  ndxomd 27.02.2024 / 11:08 
#1
Küresel ısınma

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2+2+8
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Plastik çubuk yün kumaşa sürtüldükten sonraI. Çubuk ve kumaş aynı cins elektrik yükü ile yüklenir.II. Çubuk ve kumaş farklı cins elektrik yükü ile yüklenir.III. Çubuğun ve kumaşın toplam yükleri sıfırdır.yargılarından hangileri doğrudur?
Elektrik yükleri q1 ve q2 olan iki kürenin arasındaki uzaklık d birbirlerine uyguladıkları kuvvet F kadardır.Buna göre F kuvvetini azaltmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
Bazı yargılar aşağıda verilmiştir.I. Elektron alan cisimlerde negatif yük fazlalığı oluşur.II. Elektron veren cisimlerde pozitif yük fazlalığı oluşur.III. Proton alan cisimlerde pozitif yük fazlalığı oluşur.Bu yargılardan hangileri doğrudur?
Bazı örnekler aşağıda verilmiştir.I. Sıcak su içine atılan kaşığın ısınmasıII. Yanan sobanın odayı ısıtmasıIII. Güneşin dünyayı ısıtmasıBu örneklerden hangileri ısının iletim yoluyla yayılmasına örnektir?
Öz ısı ile ilgili;I. Birimi cal/g 0C'dür.II. Maddeler için ortak özelliktir.III. Madde miktarına bağlıdır.yargılarından hangileri doğrudur?

Son Eklenen Testler