Sor

I. Bolu Beyi'yle olan mücadelesi efsaneleşmiştir. Âşıkların piri kabul edilir. Âşık fasılları o

lhnwrk58 09.04.2023 / 12:18
Soru
I. Bolu Beyi'yle olan mücadelesi efsaneleşmiştir. Âşıkların piri kabul edilir. Âşık fasılları onun türkü- süyle başlar. (Köroğlu)
II. Yeniçeri şairlerindendir. Genç Osman Destanı ile tanınır. Divan şiirinden etkilenmemiş, halk zevkine uygun şiirler söylemiştir. (Kayıkçı Kul Mustafa)
III. Hem aruz hem de heceyle eserler vermiştir. Âşık edebiyatında binin üzerinde şiirle en fazla eser veren sanatçıdır. En bilinen eseri 105 şairin adını saydığı Şairname (Aşıkname)'dir. (Aşık Ömer)
IV. Medrese eğitimi görmüştür. Divan şiirini en iyi bilen ve aruzu en çok kullanan saz şairidir. Yer yer ağır bir dil kullanır. Asıl başarısını heceyle söylediği şiirlerinde gösteren sanatçı koşma ve semaileriyle üne kavuşur. (Erzurumlu Emrah)
V. Geçimini âşık kahvelerinde saz çalıp şiirler söyleyerek sağlayan sanatçı; divan, tekke, halk edebiyatlarında geniş bir kültüre sahiptir. Taşlamalarıyla ünlü olan sanatçı saz çalmanın şeytan işi olduğunu belirtenlere Şeytan Bunun Neresinde şiiriyle karşılık vermiştir. (Ruhsati)

Yukarıda numaralanmış açıklamalardan hangisi parantez içinde ismi yazan sanatçıyla uyuşmamaktadır?
Eklenen Cevaplar
  wtjrcp262 28.04.2023 / 16:12 
#1
V

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Atatürk kaç yılında doğmuştur?
Powered by Commentics
Benzer Sorular