Sor

Aşağıdakilerden hangisi mitozun metafaz evresi ile ilgili değildir?

rvtzen952 10.02.2023 / 20:39
Soru
Aşağıdakilerden hangisi mitozun metafaz evresi ile ilgili değildir?
Eklenen Cevaplar
  ntnhpu7 20.02.2023 / 11:40 
#1
Mitozun ilk evresidir.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
1+3=? İşleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Kromozom sayı mutasyonlarında Eğer fazla kromozoma sahip olan gamet, normal bir gamet ile döllenecek olursa, oluşan zigotun kromozom sayısı normalden fazla; eğer eksik kromozoma sahip olan gamet, normal bir gamet ile döllenecek olursa oluşan zigot, normalden daha az sayıda kromozoma sahip olur. Böyle bir zigot gelişecek olursa, meydana gelen birey eksik sayıda ya da daha fazla sayıda kromozoma sahip olur. durumu gözlenir.Buna göre aşağıda kromozom formülü verilen bireylerden hangisinde kromozom sayı mutasyonu bulunmamaktadır?
Sarı tohum rengi aleli, yeşil tohum rengi aleline; yuvarlak tohum şekli aleli, buruşuk tohum şekli aleline baskındır.Buna göre her iki karakter bakımından heterozigot iki bezelyenin çaprazlanmasından elde edilen sonuçlar aşağıda verilmiştir.* 315 tane sarı tohum rengi ve yuvarlak tohum şekline sahip bezelye* 101 tane sarı tohum rengi ve buruşuk tohum şekline sahip bezelye* 108 tane yeşil tohum rengi ve yuvarlak tohum şekline sahip bezelye* 32 tane yeşil tohum rengi ve buruşuk tohum şekline sahip bezelyeBuna göre yapılan çaprazlamadan elde edilen bireylerin fenotip ayrışım oranı aşağıdakilerden hangisidir?(Fenotip ayrışım oranı birey sayısının en sade hali ile ifade edilir.)
Aa BB Ee Rr HH genotipli bir bireyden aBErH genotipli gamet oluşma olasılığı kaçtır?
Dişi üreme hücresi yumurta ile erkek üreme hücresi spermin çekirdeklerinin kaynaşması olayına ne isim verilir?
Gebelik sırasında hızlı bir büyüme ve gelişme gerçekleştiğinden olumsuz faktörler gelişim anormalliklerine sebep olabilir.Buna göre,I. X ışınlarına maruz kalmak,II. yoğun strese girmek,III. ilaç veya kimyasal maddeler kullanmakverilen faktörlerden hangileri gelişim anormalliklerine sebep olabilir?

Son Eklenen Testler