Sor

Ilgıt ılgıt esen yellerEsip esip yâre değmeli değilAk elleri elvan elvan kınalıKaradır gözleri

nvdfyi961 05.01.2024 / 08:20
Soru
Ilgıt ılgıt esen yeller
Esip esip yâre değmeli değil
Ak elleri elvan elvan kınalı
Karadır gözleri sürmeli değil
Bu dizelerde geçen ikilemelerin özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  ytkbjb 12.01.2024 / 12:25 
#1
Aynen tekrarlanan sözcüklerden oluşan ikilemeler

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2+2+8
Powered by Commentics
Benzer Sorular
21. yüzyılda yaygınlaşan teknoloji sayesinde bir veri bolluğu içinde yaşadığımızı düşünüyoruz. Ama bu bilgi çağında yaşamsal öneme sahip asıl bilgilerden yoksunuz. Bunlardan biri de şu ki insan, tabiatı ancak koklamakla, işitmekle, tatmakla, görmekle tanıyabilir ve koruyabilir.Bu parçada asıl vurgulanmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Dil, mitolojik bir hastalıktır. demiş Tolkien. Sıfatların, metaforların, benzetmelerin gücü masalların içindeki büyüler kadar etkili midir, diye bir iddiada bulunmuş. Yetişkin tarafımız, masalı inandırıcı olmayan anlamında kullansa da kötülerin aramızda dolaştığına ikna olmada masalın etkisi altındayız. En saf olanımız bile elle tutulmayan, gözle görülmeyen kötüye, masallardaki gibi ütopik güzelliğe inandığından daha çok inanır.Bu paragrafın anlatımında aşağıdakilerin hangisinden yararlanılmamıştır?
Kitapların, işaret ettikleri dönemi aydınlatan; toplumsal olayları, onların yankılarını ve bireyler üzerindeki etkilerini kayda geçiren, geleceğe taşıyan bir değeri vardır. Geçmişte veya bugünde yazarların karakterler yoluyla neredeyse bir laboratuvar ortamı yaratarak ve kuşkusuz kendi dürbünlerinden bakarak yazdıkları her bir kitap, bu açıdan tarihî bir belge niteliği taşır.Bu paragrafın türü aşağıdakilerden hangisidir?
I. Minnettar gözlerle bedeviye bakan adam, ona cebinden çıkardığı keseyi uzattı.II. Adam, yalvarır bir edayla bedeviden su istedi.III. Devesiyle çölde yürüyen bir bedevi, güçlükle yürüyen ve susuzluktan dudakları kuruyan bir adama rastladı.IV. Bedevi, devesinden inip ona suyundan verdi.Numaralanmış cümlelerle anlamlı bir paragraf oluşturulmak istenirse sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi şekil bakımından olumsuz olsa da anlamca olumludur?

Son Eklenen Testler