Sor

Kaderim böyleymiş, talihsizim. Allah ne takdir etmişse o olur, elimden bir şey gelmez. gibi ifa

iopona1 19.01.2024 / 08:48
Soru
Kaderim böyleymiş, talihsizim. Allah ne takdir etmişse o olur, elimden bir şey gelmez. gibi ifadelerle insanlar yaptıklarının sorumluluğundan kaçmaya çalışıyorlar.
Bu anlayışa sahip bir kişi aşağıdakilerden hangisini dikkate almamaktadır?
Eklenen Cevaplar
  fmyklu01 26.01.2024 / 02:01 
#1
İnsanın irade sahibi olduğunu

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2x2=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
* Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri ceplerinde tırmanmamıştır.* Bir hizmette bulundu isem bu, gayretten ve sabırla düşünmekten başka bir şey değildir.Bu cümlelerde anlatılmak istenen ortak düşünce aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki ayetlerin hangisinde paylaşma ve yardımlaşmanın bir gereklilik olduğu vurgulanmaktadır?
Ayet'el-Kürsi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Kimse benim yerime ölmeyeceği gibi benim yerime de hesap vermeyecektir.Aşağıdaki ayetlerden hangisi bu cümlede anlatılmak istenenle aynı doğrultudadır?
Her gün evrende sıradan gibi görünen, birçok olağanüstü olay gerçekleşmektedir. Her yeni gün güneşin doğuşuyla başlamakta batışıyla sona ermektedir. Her yıl ilkbaharda çiçek açan, gövdesine su yürüyen ağaçlar, kışın yapraklarını dökmekte gövdesi kupkuru bir hâle gelmektedir. Baharın yeniden gelişiyle o kupkuru gövde canlanmakta yer çekiminin tersine su yukarı doğru çıkmaktadır. Bu gibi örnekler Allah'ın kâinata koyduğu düzenin göstergesidir.Yukarıdaki metindeI. FizikselII. BiyolojikIII. Toplumsalnumaralanmış yasalardan hangileri örneklendirilmiştir?

Son Eklenen Testler