Sor

(I) Tarihi Yarımada'nın merkezinde yer alıyor Beyazıt. (II) İstanbul'un en eski, Bizans devrini

fcltmx2 13.07.2023 / 09:32
Soru
(I) Tarihi Yarımada'nın merkezinde yer alıyor Beyazıt. (II) İstanbul'un en eski, Bizans devrinin en yüksek alanıydı. (III) Osmanlı döneminde bir saray meydanıydı. (IV) Bir dönem bu meydana Hürriyet Meydanı denmiş.
Bu metinde numaralanmış cümlelerden hangisi sadece yüklemden oluşmuştur?
Eklenen Cevaplar
  caunko0 04.08.2023 / 11:14 
#1
II.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
-Sorubak- sözcüğünün son harfi
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdaki cümlelerin hangisi ögelerine yanlış ayrılmıştır?
Şair, bu olağanüstü manzarayı gördüğünde - - - -Bu cümle aşağıdakilerin hangisiyle tamamla- nırsa öge dizilişi ‘‘Özne - Zarf tamlayıcısı - Yer tamlayıcısı - Nesne - Yüklem'' şeklinde olur?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Salih ( ) karmaşık duygular içinde çekti oltayı. Balığı yemezdi ( ) niçin mi tutardı ( ) Yakalayıp tekrar göle bırakmak için tutardı. Biraz düşündü ( ) çekti, çekti...Bu metinde yay ayraçla gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?
Kapının arkasında uzunca boylu, seyrek saçlı, sağlam yapılı bir adam duruyordu. Kendisini tanımadığım hâlde içimden bir ses bana adamın Binbaşı Ali olduğunu söylüyordu. Adam misafirlerini iyice süzdü, sonra sert adımlarla bize doğru yürüdü. Yanımıza geldi, yüzünde tatlı bir gülümseme vardı.Bu metnin olay, yer, zaman, şahıs ve varlık kadrosuyla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

Son Eklenen Testler