Sor

1. Yıllar önce bu şehre ilk gittiğim gün dar sokaklarda gezinirken aniden hava kapanmıştı ve so

rgdhea 12.06.2023 / 14:50
Soru
1. Yıllar önce bu şehre ilk gittiğim gün dar sokaklarda gezinirken aniden hava kapanmıştı ve sokakta yapayalnız kalmıştık.
2. Sıçrayarak arkaya baktığımız anda azgın bir boğanın kıvrık boynuzlarıyla karşılaştık, ölüm mavisine çalan boynuzları hedef arıyordu.
3. Jaisalmer adlı şehir, kum taşından evleriyle, çöl fırtınalarıyla ve mavi boynuzlu boğalarıyla bilinir.
4. Tam o sırada arkamızdan gelen keskin çığlıklarla irkilmiştik.
5. Kaçmamıza fırsat kalmadan, bir örtüyü savurarak koşturan adam imdadımıza yetişti ve boğayı güçlükle sakinleştirdi.
Numaralanmış cümleler olayların oluş sırasına göre nasıl sıralanmalıdır?
Eklenen Cevaplar
  bryoct60 01.07.2023 / 10:05 
#1
3 - 1 - 4 - 2 - 5

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
10-2=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
On beş yıldır aynı şehirde yaşıyoruz, bir kez olsun evimize gelmediniz.Bu cümleye hâkim olan duygu aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde üzülme anlamı vardır?
Ülkemden ve sevdiklerimden ayrı kalmak bana acı veriyor.▪ Keşke hiçbir arkadaşımın kalbini kırmasaydım.▪ Gözlerime inanamıyorum, sen burada mı çalışıyorsun?▪ Annemin misafirler için yaptığı börek ve pasta harika olmuştu.Aşağıdakilerden hangisi, bu cümlelere hâkim olan duygulardan biri değildir?
(1) Karşıdan küçük bir köpek yavrusu geliyordu. (2) Zavallı köpek susuzluktan dilini dışarı sarkıtmıştı. (3) Etrafa bakınarak su arıyordu. (4) Bir kaba su koyarak köpeğin önüne bıraktım.Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde acıma anlamı vardır?
(1) Yirmi üç yıl önce Helens adlı yanardağ atom bombasına benzer bir şekilde patladı. (2) Bu patlamada milyonlarca hayvan -geyikler, siyah ayılar, dağ keçileri,balıklar, kuşlar ve böcekler- yok olmuştu. (3) Yaklaşık on milyon ağaç zarar gördü ki bunların bir bölümü altı yüz yaşındaydı. (4) Patlamadan önce o bölge; sık ormanları, kristal berraklığında gölleri ve hızlı akan nehirleri ile göz kamaştırıyordu.Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde beğenme anlamı vardır?

Son Eklenen Testler