Sor

Bir öğrenci, su ve zeytinyağında çözünmeyen K cismini,bu sıvılar içine tamamen daldırarak ağırl

lcxnnf 01.03.2023 / 22:17
Soru
Bir öğrenci, su ve zeytinyağında çözünmeyen K cismini,bu sıvılar içine tamamen daldırarak ağırlığını ölçüyor. Özdeş dinamometreler ile yapılan ölçümlerde, su içerisinde dinamometre sıfırı, zeytinyağında ise sıfırdan büyük değer gösteriyor.
Bu durumla ilgili aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşabilir?
Eklenen Cevaplar
  wmtxak465 20.03.2023 / 22:48 
#1
K cisminin yoğunluğu zeytinyağının yoğunluğundanbüyüktür.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
5+7=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
1. Erime ısısı maddeler için ayırt edici bir özelliktir.2. Erime ısısı madde miktarına bağlıdır.3. Bir maddenin erime ısısı donma ısısına eşittir.Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
Erime sıcaklığında bulunan saf bir katı maddenin tamamen sıvı hale geçmesi için gerekli ısı miktarı hesaplanmak istiyor.Buna göre,1. Maddenin öz ısısı2. Maddenin erime ısısı3. Maddenin kütlesi4. Maddenin ısıtılma süresiifadelerden hangilerinin bilinmesi gereklidir?
İlker Öğretmen: Kışın buzlanmayı önlemek için yollar tuzlanır.İlker öğretmenin verdiği örnek ile aşağıdaki durumlardan hangisi farklı ilkeye dayanır?
Bilgi: Erime ve buharlaşma olayları sırasında çevreden ısı alınır, donma ve yoğuşma sırasında çevreye ısı verilir.Buna göre aşağıdaki olaylardan hangisinde çevreye ısı verilir?
Saf bir maddenin katı halden sıvı hale geçişi sırasında,1. Sıcaklığı2. Bağ sağlamlığı3. Erime ısısıniceliklerinden hangileri değişmez?

Son Eklenen Testler