Sor

Toplumların örf, adet, ve geleneklerini inceleyen bilim dalına ne ad verilir?

hbtjnr684 22.10.2023 / 04:23
Soru
Toplumların örf, adet, ve geleneklerini inceleyen bilim dalına ne ad verilir?
Eklenen Cevaplar
  dzmfzj46 21.11.2023 / 00:14 
#1
Etnografya    

Etnografya, antropolojinin bir dalı olarak kabul edilir ve insanların yaşam tarzları, kültürleri, değerleri, inançları ve yöntemleri hakkında bilgi toplamaya ve bu bilgileri incelemeye odaklanır. Etnografya, genellikle bir topluluğun yaşam tarzını anlamaya yardımcı olarak, insanların nasıl yaşadıklarını, nasıl düşündüklerini ve nasıl bir arada yaşadıklarını inceler. Etnografya, insanların kültürleri hakkında bilgi toplamak için etnografik çalışmalar yapar ve bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan verileri inceler ve yorumlar. Etnografya, ayrıca insanlar arasındaki ilişkileri, topluluk yapılarını ve sosyal grupları inceler.

Etnografya (budun betimi, kavmiyat), kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran, kültür bilimidir. İnsanın toplumsal varlığını niteliksel ve niceliksel olarak inceler. En kısa tanımı ile kültürleri ve kültür oluşumlarını araştıran bilim adına verilen isimdir.

entografya insan ırklarını inceler

Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
1+2+3=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Abbasilerin Türkler için Bağdat yakınlarında kurduğu ordugah şehre ne adverilir?
750 yılında halife olup Abbasi devletini kuran ve tüm Emevi ailesini öldürtmesi dolayısıyla Seffah (kan dökücü) adı verilen kişi kimdir?
İslam ordularının İspanya'dan Avrupa içlerine doğru ilerlemesi hangi savaşla durduruldu?
İspanya, hangi Müslüman komutan tarafından fethedildi?
İspanya, hangi Müslüman devlet tarafından fethedildi?