Sor

7 sınıf din kültürü 1 dönem 1 yazılı test çöz 1

Test Çöz, öğrendiklerini pekiştir, sınavda 100 puan al!

7 sınıf din kültürü 1 dönem 1 yazılı test çöz 1 ile okulda öğrendiklerinizi şimdi pekiştirin, gerçek sınavda 💯 puan alın. Çözmeye başlamak için Teste Geç butonuna tıklayınız.

Sınav Adı : 7 sınıf din kültürü 1 dönem 1 yazılı test çöz 1
Seviye : 7. Sınıf Testleri Çöz
Ders : 7.Sınıf Din Kültürü Testleri Çöz
Tema : 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Çöz
Soru : 20
Süre : 30 dk.
Sınav Türü : Test
Kullanıcı
Hatırla

Herkes 20 sorunun yanliş olduğunu söylemiş bana da yanliş geldi bu sorununun düzeltilmesi gerekmektedir

Cinlerin cinsiyetleri vardır. Evlenir çoluk-çocuk sahibi olurlar: ( D ) Cinlerin de insanlar gibi cinsiyetleri olduğu ve evlenip çoluk çocuk sahibi olabilecekleri, İslami kaynaklarda ve Kur'an'da yer alan ifadelerden anlaşılmaktadır.

Görünmeyen âlemin varlıkları hakkında en doğru bilgi Kur'an ve hadislerde yer alır: ( D ) İslam inancına göre, görünmeyen âlem ve bu âlemdeki varlıklar hakkında en doğru ve güvenilir bilgiler Kur'an ve hadislerde yer alır.

Ölüm insan için bir sondur: ( Y ) İslam inancına göre, ölüm, insanın bu dünyadaki yaşamının sonu olmakla birlikte, ahiret hayatının başlangıcıdır ve insan için bir son değil, yeni bir başlangıç olarak kabul edilir.

Melekler bize geleceği bize bildirmekle görevli varlıklardır: ( Y ) İslam inancında meleklerin görevleri, Allah'ın emirlerini yerine getirmek ve peygamberlere vahiy getirmek gibi konularla sınırlıdır; geleceği bildirmek meleklerin görevleri arasında yer almaz.

Doğaüstü olaylara, akıl dışı güçlere ve kehanetlere aşırı derecede bağlı inançlara hurafe denir: ( D ) Hurafe, genellikle gerçek dışı, mantık dışı ve bilimsel olmayan inançlar veya batıl inançlar için kullanılan bir terimdir. İslam inancında hurafeler, doğru bilgi ve inançtan sapma olarak kabul edilir.

Bu değerlendirmeye göre doğru seçenek "DDYYD" olacaktır.

20 soruyu doğru yaptım ama cevabına basamıyorum ve bilgisayar daha yeni 20. Soru bende bozuk

Ben 100 aldım yufiii

Bende bütün soruları bildim. 100 aldım yufiii

Reklam

20.soru yanlış

6 yanlışım var ama 20.soruda takıldım.

Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
1+3=? İşleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics

Uyarı

Test İstatistikleriniz Sıfırlanacak. Devam etmek istiyor musunuz?