Okullarda ilk ders 15 Temmuz Demokrasi

Okullarda ilk ders 15 Temmuz Demokrasi
TÜRKİYE çapındaki okullarda ilk ders öğrencilerin, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına isimli broşürlerdeki ‘Bir destan yazıldı o gece isimli andı okumasıyla başladı.
Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın görüntülü telefon konuşması, Başbakan Binali Yıldırımın canlı yayın bağlantısı konuşması ve 15 Temmuz gecesi yaşananların görüntülerinin yer aldığı video izletildi. Öğrenciler sessiz bir şekilde o gece yaşananları seyretti. Dağıtılan broşürde ise 15 Temmuz gecesi yaşananlar, demokrasi meydanları ve 241 şehidin fotoğrafları yer aldı.
O gün ne oldu? başlığıyla 15 Temmuz gecesi meydana gelen olaylar saat saat anlatıldı. 15 Temmuz sözlüğü kısmında ise Cumhuriyet, demokrasi, Meclis, darbe, cunta ve FETÖ/PDYnin tanımlarına yer verildi. Direniş bölümünde şu ifadeler yer aldı: Her biri ayrı bir destan yazdı. Tankların, tüfeklerin, uçakların karşısına çelikten imanlarıyla çıktılar. Çünkü iman varsa imkân da vardı.
Eğitim ‘15 Temmuz dersiyle başlarken okullar darbe girişimi şehitlerinin fotoğraflarıyla donatıldı. İzmir Bucadaki Vali Rahmibey İlkokulunda da Şehit Astsubay Ömer Halisdemirin afişi asılıydı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER