Öğretmenler, MEB'den alan değişikliği talep ediyor

Öğretmenler, MEB'den alan değişikliği talep ediyor

MEB en son 2014 yılında Alan Değişikliği yaptı o da Teknoloji ve Tasarım ile Zihinsel Engelliler Öğretmenliği alanları ile sınırlı idi.

Öğretmenler alan değişikliği talebinin birkaç gerekçesi var;

- Öğretmenler 4+4+4 sisteminde ortaya çıkan fazla olma durumundan dolayı alan değiştirmişler ve bugün bu alanda mutsuzlar. Haksız olarak mezuniyetlerine uygun alana dönmek istiyorlar.

- Başka bir alan mezunu iken mezun olduğu alan dışında öğretmenlik yapanlar. Örneğin kişi Fizik bölümü mezunu ama atandığı dönemde Sınıf Öğretmeni olarak atanmış... (Bu grubun çok düşünmesi lazım çünkü daha sonra tekrar Sınıf öğretmenliğine dönme şansı yok...)

- Öğretmenliğe başladıktan sonra başka alanda üniversite bitirenler.

Burada bakanlığın sıkıştığı en önemli noktalardan birisi atama bekleyen öğretmenlerin baskısıdır. Öğretmenleri mutlu yani başarılı olacakları alanda istihdam etmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Böylece bir çok alanda norm fazlası öğretmeni eritmek de mümkün olacaktır.

Bugünlerde tüm illerde norm fazlası atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar tamamlandıktan sonra yapılacak alan değişikliği MEBin ihtiyaç-istihdam dengesini daha net ortaya koyacaktır.

MEB bir takvim açıklamalı ve buna göre alan değişikliğini gerçekleştirmelidir. Alan değişikliği sonrasında göreve başlamalar için ikinci dönem başı hatta ihtiyaç duyulursa ders yılı sonunu beklemelidir.

Maksut BALMUK

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER