2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak?
16 Haziran 2019, Pazar ,Okunma:16464

LGS tercihleri ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziranda gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavının (LGS) iki oturumuda tamamlandı. Bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler ve velileri, tercihlerin hangi tarihte başlayacağını araştırıyor. Peki,LGS tercihleri ne zamanbaşlayacak?LGS tercihleri nasıl yapılacak? 2019LGS puan hesaplamanasıl yapılır? İşte 2019 LGS tercihleri ile ilgili merak edilenler

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

2019 LGS 1 Haziranda gerçekleştirildi. LGS sınav sonuçları 24 Haziranda açıklanacak. LGS tercihlerinin ise sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanacak LGS tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre yapılacak.

Tercihlerin hangi tarihte yapılacağı henüz belli değil. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Sınavla Yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına,puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılır. Merkezî sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıylaOkul Başarı Puanına (OBP), 8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanına (YBP), okula özürsüz devamsızlık durumuna, tercih önceliğine ve öğrencinin yaşınabakılarak yerleştirme yapılır.

Sınavsız Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıylaöğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığıkriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla;8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanıüstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

2019 LGS Puanı Hesaplama İl İl Nitelikli Liseler 2019

2019 LGS cevap anahtarları