KYK Burs veya Kredi Taahhüt Senetleri nerden alınacak?

KYK Burs veya Kredi Taahhüt Senetleri nerden alınacak?

Kendilerine burs veya öğrenim ve katkı kredisi tahsis edilen öğrenciler bulundukları yerlerdeki herhangi bir notere müracaat etmeleri durumunda Burs/Kredi Taahhüt Senetleri noterce internet ortamında alınarak,tanzim ve tasdik edilecektir.Noterce tanzim ve tasdik edilmiş olan bahse konu senetler öğrenciler tarafından belirlenen süre içerisinde bulundukları yerlerdeki Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilecek, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

18 yaşından küçük olanlar Burs-Kredi Taahhüt Senetlerini noterden velileri ile birlikte imzalayacaklardır. 18 yaşından büyük olanlar ise kendileri imzalayacaklardır.

Kuruma gönderilen Burs-Kredi Taahhüt Senetleri incelenerek, eksiklik veya yanlışlık görülmediği takdirde öğrencilerin burs veya öğrenim kredileri ilgili banka şubelerine, katkı kredileri ise öğretim kurumlarının hesabına gönderilecektir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler Kurumun www.kyk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Tarafına burs veya öğrenim kredisi ödemesi yapılacak öğrenciler; ilgili T.C. Ziraat bankası şubesine müracaat edecek ve adına düzenlenmiş olan BANKKARTını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredisini T.C. Ziraat Bankası ATMlerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATMlerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir.

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA
1)KAZANMIŞ OLDUĞUNUZ BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALABİLMENİZ İÇİN ADINIZA DÜZENLENMİŞ OLAN TAAHHÜT SENEDİNİ, HERHANGİ BİR NOTERDEN 30 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR T.C. KİMLİK NUMARANIZI BİLDİREREK ALMANIZ GEREKMEKTEDİR.

2) NOTERCE VERİLEN TASDİKLİ TAAHHÜT SENEDİNİN EN GEÇ 30 ARALIK 2012 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR YURTKUR BÖLGE VEYA YURT MÜDÜRLÜKLERİNE YA DA YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖĞÜTÖZÜ MAH. 2176 SOK. NO:25 06520 ÇANKAYA- ANKARA ADRESİNE POSTA İLE VEYA ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

3) BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE YUKARIDA BELİRTİLEN TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

4) 5102 SAYILI KANUNUN 4.MADDESİ GEREĞİNCE KREDİ/BURS TAAHHÜT SENETLERİNİN NOTERDE TANZİM VE TASDİK EDİLMESİNE İLİŞKİN İŞ VE İŞLEMLER VERGİ RESİM VE HARCA TABİ DEĞİLDİR.

Burhan DEMİR

Eğitim Yöneticisi

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER