KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvuru Süresi 11 Temmuzda Bitiyor

KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvuru Süresi 11 Temmuzda Bitiyor

BASIN DUYURUSU
(5 Temmuz 2012)

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans:
Başvuran Aday Sayısı ve Önemli Hatırlatma

23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavına (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) başvuru işlemleri 18 Haziran 2012 tarihinde başlamıştır.

2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı için 5 Temmuz 2012, saat 17.00 itibariyle toplam 2.193.342aday sınav ücretini yatırmış, 1.944.315aday başvuru işlemini tamamlamıştır.

Sınava başvurular 11 Temmuz 2012 tarihinde sona erecektir. Bu sınava, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde 3 milyona yakın adayın başvuru yapması beklenmektedir. 23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak sınav için, başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

Sadece sınav ücretini yatırmış olmak, Aday İşlemleri Sistemine (http://ais.osym.gov.tr) herhangi bir nedenle giriş yapmak, şifre değiştirmek vb. işlemler sınava başvuru sayılmamaktadır. Yukarıda belirtildiği üzere, sınav ücretini yatırdığı halde sınava başvuru bilgisi olmayan 249.027adayın başvuru yapmamış ise en kısa sürede başvurularını tamamlamaları, başvurusunu yapmış adayların ise başvuru bilgilerini Aday İşlemleri Sisteminden mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.

Başvurunun son günlerinde yapılan yoğun başvurular nedeniyle Başvuru Merkezlerindeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak bir durum oluşturmaması için, ortaöğretim mezunu tüm adaylar ile bireysel başvuru hakkı olmayan ön lisans mezunu adayların bir an önce Başvuru Merkezlerinden başvurularını tamamlamaları, İnternet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısa sürede başvurularını yapmaları yararlarına olacaktır.

Sınav ücretini yatıran ancak başvuru işlemini tamamlamayan adayların başvuru işlemini en kısa zamanda tamamlamaları, sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların ise başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYMnin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tüm aşamalarında gerekeceğinden özenle saklamaları çok önemlidir.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER