Formatör Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında ücret ödenir mi ?

M.E.B Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve EK Ders Saatlerine İlişkin Kararın; 16. Maddesinin 2. Fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere geçici olarak görevlendirilen formatör öğretmenler bu görevlerinin gereği olarak hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında söz konusu kararın 7. Maddesi kapsamında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılamazlar.

Ancak, bu formatör öğretmenlerinin görevlendirme ve çalışma esasları dışında kalan konularla ilgili olarak hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde sözkonusu kararın 7.maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekir.Yine sözkonusu kararın 16. maddesinin 2. fıkrasını kapsamında bulunmayan formatör öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde ilgili kararın 7.maddesine göre ayrıca ekders ücretinden yararlandırılırlar.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER