e-Okul ile İlgili Her şey Artık Cep Telefonunuzda

e-Okul ile İlgili Her şey Artık Cep Telefonunuzda

Bakanlığımız ve GSM operatörleri arasında imzalanan protokol gereği resmi ve özel tüm öğrenci ve öğrenci velilerine e-Okul sisteminde üretilen devamsızlık, sınav tarihi, sınav yeri, kazanılan okul, alınan not, haftalık ders çizelgesi, seçilen ders, nakil ve okul kaydına ait bilgileri mesajla aktarmak için 8383 Mobil Bilgi Servisi kurulmuştur. Servisle ilgili açıklamalara e-Okul Veli Bilgilendirme sayfasından ulaşılabilir.
Servisten yararlanmak isteyen kişilere Bakanlığımızca davet mesajı gönderilmekte, kabul edenler servise üye yapılmaktadır. İlgililere gönderilecek olan mesaj içerikleri Bakanlığımız sistemlerine girilen (e-Okul,Açıköğretim Kurumları Sistemleri, MEBBİS) bilgilerden oluşturulmaktadır. Sisteme girilen bilgi, gönderilecek olan SMS bilgisine göre aynı gün içerisinde belirli zaman aralıklarında kısa mesaja dönüştürülerek GSM operatörleri kanalıyla üyelere iletilmektedir. Özellikle sisteme girilen günlük devamsızlık bilgisi en geç bir saat içerisinde, öğretmenler tarafından
girilen ders notu bilgileri ise en fazla üç saat içinde velilere iletilmektedir.
8383 Mobil Bilgilendirme Servisinin üyelerine tatminkâr içerik üretebilmesi, bilgi üretici kaynakların veri girişlerini zamanında, düzenli ve doğru olarak yapmasına bağlıdır.
Bakanlığımıza yapılan müracaatlardan ilgililerin servis hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları ya da eksik bilgi verdikleri anlaşılmaktadır. Bakanlığımız, e-Okul Veli Bilgilendirme internet adresinde yer alan açıklamalara ve sık sorulan sorulara verilen cevaplara göre tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz okul yönetimlerince
bilgilendirilecektir.
Mobil bilgilendirme işlemi Bakanlıkça merkezi olarak yapıldığı için, bundan böyle kurum müdürlüklerince SMS gönderim anlaşması yapılmayacaktır. Servisin sürekli geliştirileceği de göz önünde bulundurularak MEB Mobil Bilgi Servisinde yer alması istenen içerikler Bilgi İşlem Grup Başkanlığına bildirilecektir. Sistemlere bilgiler zamanında ve doğru olarak girilecek, tüm bilgiler güncel tutulacak, hatalı mesaj göndermenin önüne geçilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Nabi AVCI
Milli Eğitim Bakan

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER