e-okul hızlı ders notu girişi nasıl yapılır?

Merhaba değerli öğretmen arkadaşlarım şimdi sizlere sorubak.com olarak e okul hızlı ders notu girişinin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Öncelikle e okul yönetim bilgi sistemi sayfasına giriyoruz... e okul yönetim bilgi sistemine girişi yapmak için TIKLAYINIZ

e okul yönetim bilgi sistemi ekranında öncelikle giriş kodunu sonra kullanıcı adımızı sonra da şifremizi giriyoruz.

Bu işlemleri yaptığımızda e okul yönetici paneline girmiş olacağız.

Karşımıza gelen ekrandan İlkokul-ortaokul Kurum işlemleri bağlantısına tıkıyoruz. Bu bağlantı sol taraftaki menünün en üstünde yer almaktadır.

e okul ilkokul-ortaokul kurum işlemleri sayfasına girdiğimizde yine sol tarafta bir menü çıkıyor bu menüden 4.-5. sırada yer alan Not İşlemleri bağlantısına tıklıyoruz ve açılan bağlantılardan Hızlı Ders Notu Girişi bağlantısına tıklıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Hızlı Ders Notu Girişinden önce e okul sınav tarihi girişini yapmış olmanız gerekmektedir. Aksi halde e okul hızlı ders notu girişini yapmanız mümkün olmayacaktır. Eğer e okul sınav tarihi girişi yapmadıysanız lütfen önce e okul sınav tarihi girişi yapınız. Eğer e okul sınav tarihi girişini yaptıysanız aşağıdaki yazıları okumaya devam ediniz.

e okul hızlı ders notu girişi bağlantısına tıkladığımızda karşımıza çıkan sayfadan önce Sınıfı/Şubesi bölümünden kendi sınıfımızı seçiyoruz, bu seçimi yaptığımızda sayfa yenilenecek ve tekrar aynı sayfa karşımıza gelecek. Şimdide hızlı ders notunu gireceğimiz Dersi seçiyoruz.

Dersi de seçtikten sonra yaptığımız yazılı sayısına göre yazılı sayı kadar kutucuğu işaretliyoruz, eğer mevcut dönemde Proje ödevi verdiysek proje kutucuğunu işaretliyoruz. İsteğimize göre 1-2-3 tane Ders ve Etkinliklere katılım seçiyoruz. Son olarak da mevcut dönemde kaç tane performans ödevi verdiysek onun sayısı kadar kutucuk işaretliyoruz. En az bir tane performans ödevi vermiş olmamız gerekmektedir. Proje sene de bir tane zorunludur ama dilerseniz dönemde bir tane de proje ödevi verebilirsiniz.

1.2.3. sınıflarda yazılı olmadığı için sadece ders ve etkinliklere katılım,performans,proje bölümleri seçiliyor.

Bu seçimleri yaptıktan sonra Listele yazısına tıklıyoruz ve karşımıza sınıf listesi geliyor.

Şimdi sırada sınıfımızın seçtiğimiz dersinin notlarını yazmak var. Bu işlemi en fazla 10 dakika içerisinde yapmalıyız yoksa e-okul sistemi bizi sistemden atacaktır. Eğer işlemi yaparken yavaş hareket ediyorsanız arada bir üst kısımda yer alan Güvenlik Kodunu altında ki kutucuğa yazıp hemen üstteki Kaydet butonuna tıklamanız iyi olacaktır.

Doğan Aydın

sorubak.com editörü

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER