Engellilere e-Randevu Hizmeti

Engellilere e-Randevu Hizmeti

Ülkemizde gittikçe daha fazla özen gösterilen engelli vatandaşlara yönelik olan uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan uygulama sayesinde eğitime ihtiyaç duyan engelli vatandaşlara rehberlik ve araştırma merkezlerine gitmeye gerek kalmadan randevu alabilmeleri sağlandı. Resmi olarak kabul güren ve çalışmaya başlayan bu sistem direkt olarak e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi, randevu.meb.gov.tr adresinden de yapılabiliyor. İlk aşamada bu sistemi kullanabilecek olan 360 bin vatandaş olduğu açıklandı. Bu sayının git gide artması ve sistemin daha da kolay bir hale gelmesi içinde çalışmalar devam ediyor.

Milli eğitim bakanlığı bilgi işlem dairesi başkanı Bilal Tırnakçı tarafından açıklanan bilgiye göre resmiyet kazanan bu durumun RAM üzerinden rapor yenileme durumlarında engelli vatandaşların çok sıkıntı çekmesi üzerine geliştirildiği bildirildi. Ayrıca durumun daha da kolaylaşabilmesi için engelli vatandaşların ya da yakınlarının aldıkları randevu saatleri telefonlarına mesaj olarak da gelmesi sağlandı.

Bu Yenilikten Kaç Kişi Yararlanacak

Şu ana kadar yapılan bu yenilikten tam 85 bin engelli vatandaş yararlandı. Bu şekilde bir işkenceye dönüşen RAM raporu çilesi son buldu denilebilir. Oldukça kısa bir zaman diliminde bu denli yüksek bir kullanım sayısına çıkan bu sistemin ne kadar gerekli bir sistem olduğu da bu sayede anlaşıldı. Bu sağlık kurulu randevu sisteminin daha birçok kişiye yardım sağlayacağı aşikâr. Bu kolay sistemin üzerine ilerleyen zamanlarında ek sistemler konulacağının müjdesini de veren yetkililer alınan rapor ve sağlık taramalarının da internet üzerinden kolayca görülebileceğini belirtiler. Bu sayede engelli vatandaşlar yanlarında her hangi bir kağıt taşımak zorunda da kalmayacaklar.

Engellilerin Randevu Alabilmeleri İçin Gereken Şartlar

-Zorunlu eğitim yaşında olan engellilerin devam ettiği okulun rehberlik bölümüne müracaat etmesi

-Eğitim yaşını geçen engellilerin ikamet adresine bağlı rehberlik ver araştırma merkezine başvuru yapması

-Engelli sağlık raporuna sahip olması

-Rehabilitasyon merkezinde eğitim alan bireyin ilgili okuldan durumu hakkında belge alması

-Kayıt için nüfus cüzdanı ve 4 adet resim getirmesi

-İlgili engelli vatandaşın yanında bir yakınının bulunması (anne-baba-kardeş) Anne ve babanın ayrı olması durumunda ilgili vatandaşın vekaleti kimin üzerindeyse o kişinin ilgili kuruma gelmesi

Yukarıda yazılan tüm maddelerin sağlanması durumunda başvuru yapılabilir.

Nasıl Randevu Alırım?

Randevu alabilmek için ilgili internet sitesi olan ramdevu.meb.gov.tr resmi sitesine giriş yapılır. İlgili sitede direkt olarak 3 adım takip edilir ve sonunda randevu oluşturulur. Ancak sistemin kendi içinde kayıtlı olan TC numaralarını süzme özelliği olduğu için sistem kaydınız olmadan bu uygulamadan yararlanılamaz.

Sistemin işleyişi bakımından gün geçtikçe daha fazla kolaylaşacağını açıklayan Bilal Tırnakçı kısa zaman içinde tüm kayıtların görülebileceği bir bilgi arşivi haline gelecek olan sağlık kurulu randevu sisteminin kısa zamanda tüm engelli vatandaşları kapsayacağının da bilgisini verdi.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER