Düz lise (Genel Lise) kayıtları ne zaman yapılacak?

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının “çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin” 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 (on) adet okul tercihi yapabilecektir. Öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramazlar.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler ve en yüksek puana sahip ilk on öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okullara ait liste ekte sunulmuştur.

“Düz lise (Genel Lise) kayıtları ne zaman yapılacak?” üzerine 29 yorum

  1. ADMİN ben bir yıl kaldımm lise 1 tastiknamemi aldım ama daha bi sene daha hakkım var ama o akula dönemiyorum başka düzliseler beni alırmı veya imam hatip liseleri beni okula alma şansı varmı okumak istiyorum çok pişmanımm yaa????

    Cevapla
  2. merhaba,

    son tercihlerimizi (29 Ağustos son) yaparken ikamet adresimize göre mi yapacağız. Yoksa İstanbul ili içinde herhangi 10 tercihi karma yapma şansımız var mı ? ayrıca bu liselerin kontenjanlarıni nereden öğrenebilirim.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.