Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin Hazırlanan Materyaller

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin Hazırlanan Materyaller
Zorunlu derslerin öğretim programları temel becerileri kapsayan ve değerler eğitimine önem veren bir yaklaşım içerisinde sade ve yaşamla ilişkilendirilecek şekilde güncellenmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çerçevede güncellenen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programına uygun olarak hazırlanan materyaller öğretmen ile öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında haftada ikişer ders saati olarak okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin güncellenen Öğretim Programının daha nitelikli bir şekilde uygulanabilmesi ve bu sayede öğrencilerimizin dijital yeterliklerini arttırabilmeyi sağlayabilmek için öğrencilerin ve öğretmenlerin bu dersle ilgili yeterliklerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Google Arasındaki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersine Yönelik İş Birliği Protokolü kapsamında 5. sınıflar için hazırlanan ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Materyalleri öğretmen ile öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Protokol kapsamında materyal olarak interaktif sınıf içi etkinlik uygulamaları, çalışma kâğıtları, sunumlar, animasyonlar ve öğretmen rehberi hazırlanmıştır. Bu materyallerle, öğrencilerimize yenilikçi bir öğrenme deneyimi sunulmakta ve ayrıca hazırlanan öğretmen rehberiyle aracılığıyla öğretmenlerimize zengin ve uygulanabilir kaynaklar sağlanmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin problem çözmede gerekli temel kavramları ve yaklaşımları tanımaları sağlanarak problemler üzerinde düşünen, gerçekçi ve pratik çözüm önerileri geliştiren öğrencilerin algoritmalar oluşturabilmeleri hedeflenmektedir.


5. Sınıf Bilişim Teknolojileri Materyalleri MEB 2017-2018

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER