Merkezi ve Yerel Yerleştirme nasıl yapılacak?
Sorubak.Com


Merkezi ve Yerel Yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezî Yerleştirme

  • Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doÄŸrultusunda yerleÅŸtirme yapılacaktır.
  • Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eÅŸitliÄŸi hâlinde sırasıyla; Okul BaÅŸarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki Yılsonu BaÅŸarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliÄŸine ve öğrencinin doÄŸum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleÅŸtirme yapılır.
  • Öğrenciler, yerleÅŸtirme iÅŸlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleÅŸmiÅŸ ise yerel yerleÅŸtirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.
  • Yerel YerleÅŸtirme
  • Yerel yerleÅŸtirme iÅŸlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eÄŸitim müdürlüklerince oluÅŸturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul baÅŸarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır. DeÄŸerlendirmede eÅŸitlik olması durumunda sırasıyla; 8inci, 7nci ve 6ncı sınıflardaki yılsonu baÅŸarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleÅŸtirme yapılır.
  • Tercih edilen lise bakımından;
  • a) Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduÄŸu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden KomÅŸu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; KomÅŸu Kayıt Alanındaki öğrenciler de DiÄŸer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleÅŸtirilecektir. b) YerleÅŸtirmede, Okul BaÅŸarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleÅŸtirilecektir. c) YerleÅŸtirmede, 8inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleÅŸtirilecektir. Öğrenciler, yerleÅŸtirme iÅŸlemleri sonucunda Yerel YerleÅŸtirme Ä°le Öğrenci Alan Okul tercihine yerleÅŸmiÅŸ ise pansiyonlu okul yerleÅŸtirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır. Pansiyonlu Okullara YerleÅŸtirme Yerel yerleÅŸtirme kapsamında herhangi bir tercihine yerleÅŸemeyen ve boÅŸ kontenjanı kalan pansiyonlu okulları tercih eden öğrenciler, pansiyonun kız ve/veya erkek kontenjanını ve yerel yerleÅŸtirme sonucunda kalan toplam boÅŸ kontenjanını aÅŸmayacak ÅŸekilde yerleÅŸtirilir. Ancak yatılılığa iliÅŸkin durumları Millî EÄŸitim Bakanlığına BaÄŸlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları YönetmeliÄŸinin yerleÅŸtirme ile ilgili hükümlerine göre deÄŸerlendirilir.

    BENZER HABERLER