ALS sınavına nasıl başvuru yapılır?

Askeri Liseler Başvuru İşlemleri

Askeri Liseler Öğrenci Seçme Sınavı (ALS)na başvurmak isteyen adaylar Başvuru Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu ww.tsk.tr ve www.osym.gov.tr internet adreslerinden temin edebileceklerdir.

Başvurular, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile bazı ortaöğretim kurumlarında oluşturulacak Başvuru Merkezleri tarafından, internet aracılığıyla alınacaktır. Başvuru merkezleri www.ikdm.hho.edu.tr, www.tsk.tr, www.osym.gov.tr internet adreslerinden yayınlanacaktır.

Adaylar, kılavuzda belirtilen kurallara göre Aday Bilgi Formunu doldurarak öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğüne onaylatacaklardır. Onayı olmayan formlar işleme alınmayacaktır. Adaylar, sınav ücretini sınava başvurma süresi içinde ilgili banka şubelerine T.C. Kimlik Numarası, ad, soyadı, bu sınavın açık adını belirterek yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırdıktan sonra özel kimlik belgesi ve Aday Bilgi Formu ile birlikte Başvuru Merkezine giderek, başvurularını internet aracılığıyla Başvuru Merkezi görevlisine, son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yaptıracaklardır. Başvuru Merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğrafları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından çekilerek internetle ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Aday başvuru kayıt bilgileri dökümünden bilgilerini kontrol edip onaylayacaktır. Adayın ve görevlinin imzaladığı Aday Bilgi Formu adayda kalacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra ALS başvurusu tamamlanmış olacaktır.

Yurt dışında yaşayan adaylar, başvuru süresi içinde aşağıdaki belgeleri bir zarf içerisinde ÖSYMye göndererek veya elden teslim edilmesini sağlayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

  • Doldurulmuş ALS Aday Bilgi Formu,
  • Yurt dışında bulunma nedenlerini ve sürelerini belirten resmi bir belge,
  • Son üç ay içerisinde cepheden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf (Gözlükle çekilmiş fotoğraf gönderilmemelidir.)
  • Özel kimlik belgesinin onaylı örneği,
  • Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.
  • NE ZAMAN?

    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Ne Zaman
    Haber Kategori
    Haber

    SON HABERLER