Eğitim Öğretim Yılı: 2025-2026 Okul: Okul Müdürü
MADDE Okul Müdürü – Bu iç tüzük, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda; öğrenci kulübü çalışmalarının planlı, düzenli, güvenli ve eğitim amaçlarına uygun şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
MADDE 2 – Kulübün adı Trafik ve İlkyardım Kulübüdür.
MADDE 3 – Trafik ve İlkyardım Kulübü, öğrencilerde trafik güvenliği, yaya bilinci, ilk yardım farkındalığı, güvenli davranış ve sorumluluk konusunda farkındalık, sorumluluk, üretkenlik ve iş birliği becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan öğrenci kulübüdür. Kulüp çalışmaları; okulun imkânları, öğrencilerin gelişim düzeyleri, çevrenin ihtiyaçları ve eğitim kurumunun sosyal etkinlik planlaması dikkate alınarak yürütülür.
MADDE 4 – Kulübün temel amacı; öğrencilerin trafik güvenliği, yaya bilinci, ilk yardım farkındalığı, güvenli davranış ve sorumluluk alanlarında bilgi, beceri, farkındalık ve sosyal sorumluluk kazanmalarına katkı sağlamaktır
MADDE 5 – Kulüp çalışmalarında aşağıdaki temel ilkeler esas alınır:
MADDE 6 – Trafik ve İlkyardım Kulübü, okulun imkânları, öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları ile öğretmenler kurulunda alınan kararlar doğrultusunda oluşturulur. Kulübe katılacak öğrenciler, sınıf veya şube rehber öğretmenlerinin bilgilendirmesi ve öğrencilerin ilgi alanları dikkate alınarak belirlenir.
MADDE 7 – Kulüp çalışmalarının düzenli yürütülmesi için danışman öğretmen rehberliğinde görev dağılımı yapılır. Görevler, danışman öğretmen rehberliğinde öğrenci temsilcisi ve görevli öğrencilerin katılımıyla yürütülür.
| Görev | Sorumluluk |
|---|---|
| Kulüp Başkanı | Danışman öğretmen rehberliğinde kulüp çalışmalarının düzenli yürütülmesine destek olur. |
| Başkan Yardımcısı | Kulüp başkanına yardımcı olur, gerektiğinde görevlerini destekler. |
| Sekreter | Toplantı notları, kararlar ve kulüp belgelerinin düzenli tutulmasına yardımcı olur. |
| Pano ve Duyuru Sorumlusu | trafik güvenliği, yaya bilinci, ilk yardım farkındalığı, güvenli davranış ve sorumluluk konularındaki pano, afiş, duyuru, etkinlik ve bilgilendirme çalışmalarına katkı sağlar |
| Etkinlik / Proje Sorumlusu | Kulüp alanına uygun etkinlik, proje, sunum, yarışma ve farkındalık çalışmalarının hazırlık sürecine destek verir. |
MADDE 8 – Danışman öğretmenin kulüp çalışmalarındaki görevleri şunlardır:
MADDE 9 – Kulüp temsilcisi, danışman öğretmen rehberliğinde aşağıdaki görevleri yerine getirir:
MADDE Okul Müdürü0 – Kulüp üyeleri, kulübün amaçları doğrultusunda aşağıdaki görev ve sorumlulukları yerine getirir:
MADDE Okul MüdürüOkul Müdürü – Kulüp toplantıları danışman öğretmenin rehberliğinde, okulun çalışma takvimine uygun olarak yapılır. Toplantılarda kulüp faaliyetleri planlanır, görev dağılımı yapılır ve önceki çalışmalar değerlendirilir.
MADDE Okul Müdürü2 – Trafik ve İlkyardım Kulübü yıllık çalışma planı, eğitim öğretim yılı başında danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanır. Plan; trafik güvenliği, yaya bilinci, ilk yardım farkındalığı, güvenli davranış ve sorumluluk, okul içi pano çalışmaları, sunumlar, atölyeler, yarışmalar, sosyal sorumluluk ve farkındalık etkinliklerini kapsayacak şekilde düzenlenir. Çalışmalarda öğrenci sorumluluğu, grup çalışması, pano, sunum, okul içi etkinlik ve farkındalık uygulamalarına ağırlık verilir. Hazırlanan yıllık plan okul müdürlüğünün onayına sunulur.
MADDE Okul Müdürü3 – Kulüp kapsamında yürütülebilecek başlıca faaliyet alanları şunlardır:
MADDE Okul Müdürü4 – Kulüp, trafik güvenliği, yaya bilinci, ilk yardım farkındalığı, güvenli davranış ve sorumluluk konusunda okul içi farkındalık ve sosyal sorumluluk çalışmaları yürütebilir.
MADDE Okul Müdürü5 – Kulüp çalışmaları kapsamında okul yönetiminin uygun görmesi hâlinde trafik polisleri, sağlık personeli, ilkyardım eğitmenleri ile iş birliği yapılabilir. Okul dışı kurum ve kuruluşlarla yapılacak çalışmalar okul yönetiminin bilgisi ve onayı doğrultusunda yürütülür.
MADDE Okul Müdürü6 – Kulüp kapsamında gezi, seminer, kurum ziyareti, yarışma, sergi, gösteri, proje sunumu veya okul dışı etkinlik planlanması hâlinde ilgili izin süreçleri tamamlanır. Öğrencilerin güvenliği, veli izinleri, görevli öğretmen planlaması ve etkinlik dosyası okul yönetimi tarafından değerlendirilir.
MADDE Okul Müdürü7 – Kulüp; trafik ve i̇lkyardım alanına uygun okul panosu, duyuru, afiş, broşür, kısa yazı, slogan, dijital içerik, sergi veya ürün dosyası hazırlayabilir. Hazırlanan yayın ve duyurular okul yönetiminin uygun görmesiyle paylaşılır.
MADDE Okul Müdürü8 – Kulüp çalışmalarında aşağıdaki güvenlik, izin ve sorumluluk esaslarına uyulur:
MADDE Okul Müdürü9 – Kulüp çalışmaları kapsamında öğrenci adı, görseli, videosu, sınıf bilgisi veya kişisel veri içeren belgeler ilgili mevzuata uygun şekilde işlenir. Öğrenci, veli veya üçüncü kişilere ait bilgiler izinsiz şekilde paylaşılmaz. Okul panosu, internet sayfası veya sosyal medya paylaşımı yapılacaksa okul yönetiminin onayı ve gerekli izinler dikkate alınır.
MADDE 20 – Kulüp çalışmalarına ilişkin belgeler düzenli şekilde kulüp dosyasında saklanır. Kulüp dosyasında aşağıdaki belgeler bulunabilir:
MADDE 2Okul Müdürü – Kulüp kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, danışman öğretmen rehberliğinde kayıt altına alınır. Etkinliklere ait tarih, görevli öğrenciler, yapılan çalışmalar, varsa iş birliği yapılan kurumlar ve ortaya çıkan ürünler kulüp dosyasında saklanır. Gerekli görülen etkinlikler için ayrıca Kulüp Aktivite Kayıt Formu düzenlenebilir.
MADDE 22 – Kulüp çalışmaları eğitim öğretim yılı içinde belirli aralıklarla değerlendirilir. Yapılan çalışmalar, öğrencilerin katılım durumu, ortaya çıkan ürünler ve yıl sonu değerlendirmeleri danışman öğretmen rehberliğinde raporlanır. Değerlendirmelerde öğrencilerin görev alma durumu, grup çalışmasına katılımı, hazırlanan ürünler ve dönem içi faaliyetler dikkate alınır. Uygun görülen çalışmalar okul panosu, okul internet sayfası veya ilgili resmî alanlarda duyurulabilir.
MADDE 23 – Bu iç tüzük, okul müdürlüğünün uygun görmesiyle yürürlüğe girer. Tüzükte yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
| Danışman Öğretmen Danışman Öğretmen İmza |
| Okul Müdürü Okul Müdürü İmza / Onay |