Açıköğretim Fakültesi Kayıtlarınızı yeniletmeyi unutmayın

Açıköğretim Fakültesi Kayıtlarınızı yeniletmeyi unutmayın

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde öğretim yapılan bölüm ve programlar için Güz Dönemi kayıt yenileme tarihleri 22 Ekim-13 Kasım olarak belirlendi. Uzatılmayacak olan Güz Dönemi kayıt yenileme tarihlerinde kayıtlarını yeniletmeyenler, Bahar Döneminde kayıt yenileterek öğrenimlerine devam edebilecekler. Mazeretli olanların kayıtları ise, 14-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2012-2013 yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri ise; Ders Ekle-Sil ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi olmak üzere iki aşamada yapılacak.

Yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan bölüm ve programları, 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçmiş olup, dönem esasına dayalı akademik takvim uygulanacak. Dönemlik-kredilik sistem hakkında ayrıntılı bilgi ise, http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi Kılavuzlar linkinde bulunan Dönemlik-Kredili Sistem Ölçme ve Değerlendirme Kılavuzunda yer alıyor. Kayıt yenileme işlemlerinin Güz Döneminde ve Bahar Döneminde belirlenen tarihlerde ayrı ayrı yapılması gerekiyor.

Güz Dönemi Kayıt Yenileme Süreci ve Ders Ekle-Sil işlemleri nasıl yapılacak?
Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders kodu sırası 30 ETCS krediyi geçmeyecek şekilde fakülteleri tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi yapacak öğrenciler http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme bağlantısını tıklayarak gelen sayfadan T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar. Şifresini hatırlamayan öğrenciler AÖF Bürolarına bizzat başvurarak şifre alabilirler. Öğrenciler bankaya ödeme yapmadıkları sürece ekle-sil işlemlerini yapabilirler. Ders ekle-sil işlemini yapmadan bankaya para yatıran öğrenciler, fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılacaklar.

22 Ekim-13 Kasım 2012 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini banakaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 14-16 Kasım tarihleri arasında ders ekle işlemi yapabilirler.

Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekiyor.

Kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesi
Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacak. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2012-2013 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğretim Ücreti/Öğretim Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATMlerinden (kartlı veya kartsız), 444 0724 telefon bankacılığı veya internet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 16 Kasım 2012 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30a kadar, şubelerden ise mesai bitimine kadar ödeme yapabilecekler. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun 2012-2013 öğretim yılı Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontol etmeleri gerekiyor. Geçmiş öğretim döneminden borcu olup sadece bu borcu ödemeyen öğrencilerin 2012-2013 öğretim yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

Öğrenci Katkı Payı Ödemesi: 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair Bakanlar Kurulu kararı gereğince ön lisansta iki, lisansta dört yıllık öğrenim süresi içerisinde olanlar öğrenci katkı payı ödemeyecekler. Öğrenim süresini aşanlar ise Bakanlar Kurulu kararında belirtilen öğrenci katkı payını ödeyecekler.

Öğretim Gideri Ödemesi: Kayıt yeniletecek öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararının 2.maddesi gereğince Anadolu Üniversitesince belirlenen kitap, sınav ve basılı malzeme bedeli olan öğrenim giderini ödeyecekler.

Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamında Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları bu kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesi ile %40 ve üzeri özürlü olduğuna dair Sağlık Kurulu raporu bulunan öğrenciler raporlarını ders ekle-sil işlemi yaptıktan sonra banka ödemesi yapmadan AÖF buralarına götürecekler.

16 Kasım tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacak. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacak. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2012-2013 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme, öğrenci, program, ve dönemlik kredili sistem ölçme ve değerlendirme kılavuzuna ve kaydınızın yenilenip yenilenmediği hakkındaki tüm bilgilere de http://ogrenci.anadolu.edu.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz.

İletişim için ise bulunduğunuz ildeki AÖF Bürosuna, 444 10 26 numaralı telefonlardan veya aofbilgi@anadolu.edu.tr mail adresinden, Ad Soyad ve TC kimlik numaranızı yazarak sorularınıza cevap alabilirsiniz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER