2015 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversitelerin önlisans (2 yıllık) programlarından mezun olarak lisans (4 yıllık) programlarına kayıt olmak isteyen öğrencilerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiyedeki pek çok üniversiteye bağlı 2 yıllık meslek yüksekokullarından mezun olan ve eğitimini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen binlerce öğrenci, 26 Temmuzda gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı a (DGS) girdi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda ter döken öğrenciler şimdi ise merakla DGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

4 yıllık programları tercih edecekler

Geçen yıl 19 Temmuzda yapılan DGS sınavı sonuçları ÖSYM tarafından 6 gün sonra 25 Temmuz 2014 e açıklanmıştı. Bu yıl 26 Temmuzda gerçekleşen sınavın da Ağustos ayının ilk haftası içinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra DGSde tercih aşamasına geçilecek. Binlerce öğrenci sınavda aldıkları puanlara göre yerleşebilecekleri üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarını tercih edecek.

ÖSYM tarafından yapılacak olan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber bu kez de DGS için ek yerleştirme tercihleri yapılacak.

26 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Dikey Geçiş Sınavının (DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 4 Ağustos 2015 tarihinde saat 17:00den itibaren ÖSYM in https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Sınav Sonuçları

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER