2013 LYS Başvuruları Başladı

2013 LYS Başvuruları Başladı

2013 LYS Başvuruları Başladı

Üniversite hayaliyle yanıp tutuşan binlerce gencimizi ilgilendiren 2013 LYS başvuruları bugün yani 22 Nisan itibari ile başlamıştır.

2013 LYS başvuruları 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına başvurmaya hak kazanmıştır. Bu adaylar, 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında LYSlere başvurabileceklerdir.

LYSler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adayların başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. (Kılavuz için TIKLAYINIZ)

LYS başvuruları bireysel olarak İnternet aracılığı ile yapılabilir. Dileyen adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyerek Başvuru Merkezi aracılığıyla da başvuru yapabilirler. LYSlere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. Adayların en az iki LYSye girmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

  • Girecekleri LYSlere karar vermek,
  • LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatırmak (Adaylar kredi kartı ile de sınav ücretini ödeyebileceklerdir.),
  • Hangi sınav merkezinde girmek istediklerine karar vermek,
  • İnternet veya Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak.

LYSler 81 il merkezinde ve Lefkoşada yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYSlerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir. uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

2013-LYSye katılacak tüm adaylara sorubak.com olarak başarılar diliyoruz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER