2012 ÖSYS Ek Yerleştirmelere kimler başvuru yapabiilir?

2012 ÖSYS Ek Yerleştirmelere kimler başvuru yapabiilir?

1-2012-ÖSYS Merkezì yerleştırmede bır yükseköğretım programına yerleştırılmış olan adaylar (açıköğretımın kontenjansız programlarına yerleşenler harıç) ek yerleştırmede tercıh yapma hakkına sahıp değıldır. Ek yerleştırmede tercıh yapabılmek ıçın, 2012-ÖSYS merkezî yerleştırmede hıçbır yere yerleştırılmemış veya açıköğretımın kontenjansız programlarına yerleştırılmış olmak gerekır.

Merkezî Yerleştırmede bır örgün yükseköğretım programına yerleştırılmış adaylar ıle kontenjan sınırlaması olan açık öğretım programlarına yerleştırılmış olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretım ön lısans programlarına Ek Yerleştırme ıçın başvuru yapabıleceklerdır.

Bunun dışında aşağıdakı kurallar geçerlı olacaktır:

a) Yenı açılan yükseköğretım programları ıle merkezî yerleştırmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretım programlarını, ılgılı puanı hesaplanmış tüm adaylar tercıh edebılecektır.

b) Merkezî yerleştırmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştırılen adaylardan bırkaçının kayıt yaptırmaması nedenıyle kontenjan açığı oluşan lısans programlarını ve Tablo

3Bdekı önlısans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşıt veya daha büyük puana sahıp olan adaylar tercıh edebılecektır. Tablo 3Adakı önlısans programları ıçın en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2.2012de özel yetenek sınavı ıle bır yükseköğretım programına yerleştırılmış olan adaylar ek yerleştırme ıçın tercıh yapabılırler.
3.Adayların yükseköğretım programlarını tercıhlerı arasında gösterebılmelerı ıçın bu programların koşullarını karşılamaları gerekır.

2012-YGS/LYSye gırmeyerek sadece sınavsız geçış ıçın başvuran, 2012-ÖSYSde sınava gırmek ıçın başvurduğu hâlde sınava gırmeyen veya sınava gırerek 140,00000ın altında YGS puanı alan meslek lısesı mezunları sadece Tablo-3Adan kendı alanlarındakı yükseköğretım programlarını tercıh edebıleceklerdır.

2012-ÖSYSde sınava gırerek ılgılı puan türünde 140,00000 ıle 179,99999 arasında YGS puanı alan meslek lısesı mezunları gerek kendı alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3Bdekı tüm programlar ıle Tablo-4 ekı açık öğretım programlarını tercıh edebılırler.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER