2012 LYS-3 sınavı zor muydu?

Yüz binlerce öğrenci için bir sınav günü daha geride kaldı. Yarından sonra derin bir oh çekecekler.Yarın yapılacak Fen Bilimleriyle 2012 Üniversitesi Sınav Maratonu sona ermiş olacak. Peki bugün yapılan sınavlara yönelik değerlendirmeler nasıl?

İşte ilk tespitler:

Dünkü sınavda, tıpkı daha önceki Türk Dili ve Edebiyatı sınavlarında olduğu gibi yine uzun metinli ve muhakemeye dayalı sorular çoğunluktaydı. Yani çok kitap okuyanların kolaylıkla cevaplayacağı, okumayı fazla sevmeyenlerin ise oldukça zorlandığı sorular...

Uzun metinli soruları, bir defada okuyup, anlayıp, cevabı bulmak tamamen pratik işi. Yani çok kitap okumayla alakalı. Bu yüzden, bu yıl için geçti ama gelecek yıllarda bu sınava yeniden gireceklerin, testlere gömülüp kalmadan, bol bol kitap okumalarında sonsuz yarar olduğu bir kez daha görüldü.

Yanlış ve tartışmalı soru var mı? Zor, müfredat dışı ve kafa karıştırıcı niteliklerini taşıyan sorulardan söz ediliyor ama yanlış, kesinlikle iptal edilmeli gibi tartışmaya yönelik sorular yoktu.

Coğrafyadaki Cumhuriyet Dönemiyle ilgili bazı sorular ise öğrencinin bilgi düzeyini ölçmenin ötesinde zor ve müfredat dışı bulundu. Güncel konuları takip eden ve harita okuyabilme yetisi kazanan öğrencilerin bir adım öne çıkacağı bir sınav oldu.

Peki öğrencilere göre nasıl bir sınavdı?

Gelen ilk değerlendirmeler, soruların önceki yıllara göre daha sor olduğu yönünde. Yani bunun anlamı Türkiye ortalamaları düşebilir...

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER