2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (2012-LYS) Başvuruları Başlıyor.

2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (2012-LYS) : Başvurular

1 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları, ÖSYMnin http:/sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanmıştır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYSlere girme hakkı kazanan adaylardan, LYSlere başvuru yapmak isteyenlerin, 24 - 30 Nisan 2012 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir.

LYSler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYSler de dâhil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adaylar, başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemelidir.

LYS başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

LYSlere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYSden, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler.

LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar; Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatırabileceklerdir.

LYS başvuruları için adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

1) Hangi LYSlere girmek istediklerine karar vermek

2) Sınav ücretini yatırmak

3) İnternet veya bir Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak

LYSler 81 il merkezi ve Lefkoşada yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYSlerin hepsine aynı merkezde gireceklerdir.

Başvuru işleminden önce bankaya sınav ücretinin yatırılmış olması gerekir. Başvuru işlemleri sırasında aday hangi LYSlere gireceğini bildirecektir. Adayların hangi LYSlere gireceklerine kesin karar verdikten sonra süresinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Başvurusunu İnternet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerektiği konularında önemle uyarılmaktadır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvurularını bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacaktır.

Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru bilgilerini ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden mutlaka kontrol etmelidir.

2012-LYS adaylarına duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER