2010 YGS-LYS 2.Yerleştirme İşlemi Ne Zaman Yapılacak?

Yerleştirme sonuçları 13 Ağustos 2010 tarihi itibariyle açıklanmış bulunmakta. Bir yükseköğretim öğretim programına yerleşemeyen adaylar için ÖSYM tarafından ikinci bir hak verilecek. Her yıl yapılan bu uygulamaya bu yılda yapılması kesin gözüyle bakılıyor. ÖSYM 2. yerleştirme işlemleri üniversitelere kayıt işlemlerinden sonra başlayacak. Bir yükseköğretim programını kazanıp da süresi içersinde kayıt yaptırmayan adaylardan boşalacak yerlere ikinci bir yerleştirme yapılacak. İkinci yerleştirme tarihlerini üniversite kayıt tarihlerinden sonra takip edebilirsiniz.

2010 YGS-LYS Sınav Sonuçları Açıklandı Ulaşmak için tıklayınız

EK YERLEŞTİRME İÇİN UYARI

Ek yerleştirme için başvuracaklara önemli bir uyarıda bulunan Yarımağan, şunları söyledi:

\Merkezi yerleştirmede kontenjanı boş kalan programların minimum puanları yok. Minimum puanları olmadığı için ek yerleştirmede bu programları herkes isteyebilir.

Mesela bir programın 50 kişilik kontenjanı varsa burada 1 kişilik boş yer bile kalsa minimum puanı oluşmuyor. Böylece ek yerleştirmede burayı herkes tercih edebiliyor.

Ek yerleştirmede minimum puan kontenjanı dolan programlarda oluyor.

Eğer bir programın kontenjanı 50 ise biz oraya 50 kişiyi yerleştirmişsek ve oraya 1 kişi kayıt yaptırmadıysa, o 1 kişilik kontenjan için ek yerleştirmede tercih yapabilmek için o programa son yerleşen adaydan daha yüksek puana sahip olmak lazım.

Ama 50 kişilik kontenjanı olan bir programa kontenjan dolmadıysa onun minimum puanı yoktur, ek yerleştirmede herkes orayı isteyebilir.

Dolayısıyla ek yerleştirmede minimum puanı olmayacak çok sayıda program olacak. Özellikle vakıf üniversitelerinde.

Ek yerleştirme ciddi bir şanstır, yerleşmeyenler için. Oralarda isterlerse yerleşebilecekleri programlar bulabilirler.\

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER