19-20 Ocak Açık Lise (Aöl) Sınav Giriş Belgesi

19-20 Ocak Açık Lise (Aöl) Sınav Giriş Belgesi
  • 19-20 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi I. Dönem sonu sınavlarına girecek öğrencilerimiz, Sınav Giriş Belgelerinde belirtilen okul, salonlarda ve yine Sınav Giriş Belgesinde adı geçen derslerden girmek zorundadırlar.
  • Merkezi Sınav Yönergesinin 25. ve 26. Maddesi gereğince (zorunlu ikamet değişimi, askere gitme, terhis olma, ceza evinden tahliye olma vb.) mazeretini belgelendirenler il veya ilçe sınav yürütme kurullarına başvurmaları ve başvurularının kabulü halinde, yedek salonlarda sınava alınabileceklerdir. Mazeretleri uygun olmayanların başvurmamaları rica olunur. Gereksiz yapılan yedek salon işlemlerinin öğrencilerimiz açısından olumsuz sonuçlara sebep olabileceğinin ve sınav değerlendirme sürecini uzattığının bilinmesi gerekmektedir.
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yukarıda belirtilen mazeretler çerçevesinde yedek salonda sınava girecekler, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü - Teknikokullar/Ankara) başvurması gerekmektedir.
  • Yukarıda belirtilen durumlar dışında sınav giriş yeri ve ders değişikliği ile ilgili istekte bulunulmaması gerekmektedir.
  • Sınav öncesinde Online Testlerimizi kullanarak ya da daha önceki sınavlarda çıkmış soruları çözerek kendinizi deneyebilirsiniz. Sınavlarda tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sınav yerinizi öğrenmek için buraya tıklayınız.


Bugün günlerden 18 Ocak Cuma, yarın ve öbür gün açık öğretim lisesi sınavları yapılacak.

Binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi şimdiden heyecanla sınav tarihlerini beklemeye başladı.

AÖL öğrencilerinin pek çoğu ise ne yazık ki henüz sınav giriş belgelerine ulaşamamış.

Bu konuyla ilgili olarak sorubak.coma 1-2 gündür sürekli mesajlar gelmektedir. Bizlerde aöl öğrencilerimize 19-20 ocak aöl sınav giriş belgesine nasıl ulaşabileceklerini anlatmak istedik.

Öncelikle BURAYA tıklayınız ve açılan sayfada en üstte mor renklerle yer alan Güvenlik Kodunu hemen altındaki kutucuğa yazınız. Ardından Öğrenci Numaranızı karşısındaki kutucuğa ve altındaki Şifre yazan yerin karşısındaki kutucupa da Şifrenizi yazınız ve Giriş butonuna tıklayınız.

AÖL öğrenci sayfasına artık giriş yapmış oldunuz. Şimdi sol taraftaki menüden ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER yazısına tıklayınız, aşağıya doğru bir menü açılacak, bu menüden Sınav Giriş Belgesi yazısına tıklayınız.

Evet karşınıza aöl sınav giriş belgesi sayfanız geldi. Bu sayfadan sınava hangi okulda girebileceğiniz, hangi oturumda hangi derslerden sorumlu olacağınızı görebileceksiniz.

Bu sayfanınz el altında yer alan YAZDIR bağlantısı ile yazdırmanızı öneririz.

Aöl sınavı cumartesi iki oturum ve pazar günü iki oturum halinde yapılacaktır.

Adayların sınavdan önce ve sınav esnasında aşağıdaki AÇIKLAMALARA özen göstermekleri gerekmektedir.

AÇIKLAMALAR
  • Sınava girerken Sınav Giriş Belgesi, varsa öğrenci kimliğiniz ile birlikte MUTLAKA NÜFUS CÜZDANINIZI (yoksa Sürücü Belgesi veya Pasaportunuzu) yanınızda bulundurunuz.
  • Sınavlara cep telefonu, cep bilgisayarı, silah, bıçak vb. araç ve gereçlerle girilmesi yasaktır.
  • Sınavlarda yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurunuz.
  • Sınavların başlama saatinden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda hazır bulunmanız gerekmektedir.
  • Bir oturumdaki sınav süresi 150 dakikadır. Sınavlarda Kopya Analizi yapılmaktadır. Sınavlarınızın iptal olmaması için kopya çekmeyiniz; çektirmeyiniz.
  • Sınav Yürütme Kurulunca yedek salonda sınava alınması uygun görülenler dışında her ne sebeple olursa olsun belirtilen bina ve salon dışında başka bir merkezde sınava girilemez.
  • Yedek salonda sınava girecek adaylar, sınavına girecekleri dersin adı ile birlikte dersin kodunu cevap kâğıdına mutlaka kodlayacaklardır.
  • NE ZAMAN?

    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Ne Zaman
    Haber Kategori
    Haber

    SON HABERLER