Zorunluya tabi öğretmenler resen atandı

2014 Zorunlu Hizmet Yükümlüsü Öğretmenlere İlişkin Ek Atama Sonuçları için tıklayınız.

MEB bu güne kadar sürekli olarak yayınladığı e-maillerle; İl Milli Eğitim Müdürlüklerince zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitine yönelik MEBBİS Modülüne yapılan girişlerde atamaya esas oluşturacak verileri derlemeye çalıyordu.

Bu veriler için en son zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin Zorunlu Hizmet bilgilerinin güncellenmesine dair girişinin yapılması için 04/08/2014 günü saat 09.00a kadar güncelleme işlemlerinin tamamlanması istenmişti.

Bakanlık öğretmenlerin Zorunlu Hizmet bilgilerinin güncellenmesinin ardından; 2014 YILI ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI İSTEĞE VE ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURUSUNUN 5. maddesi (a) fıkrasına göre zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri zorunlu hizmet alanlarına resen atamıştır.

İşte İller arası ve zorunlu çalışma yer değiştirme duyurusunun ilgili maddesi;

5- Zorunlu çalışma yükümlüğüne bağlı yer değiştirecek öğretmenler;

a) 06/05/2010 tarihinden sonra atanıp birinci, ikinci ve/veya üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden toplam 3 yıllık çalışma süresini tamamlayan veya 15 Eylül 2014 tarihi itibarıyla tamamlayacak olanlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanır. Tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar, alanlarında norm açığı bulunan diğer zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanır. Bunlardan başvuruda bulunmayanların atamaları Bakanlıkça resen yapılacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER