Yıldız Sınav Dergisi 2013 LYS-2 sınav değerlendirmesi

Yıldız Sınav Dergisi 2013 LYS-2 sınav değerlendirmesi
FİZİK TESTİ :
2012 LYS den farklı bir yaklaşımla soru sorulmuştur.Matematikten arındırılmış bir fizik karşımıza çıkmıştır.Sözel bilgi ağırlıklı sorulara ağırlık verilmiştir.

Süre sıkıntısı yaşatacak ağır işlemli sorular bulunmamaktadır. Konular genel olarak 10.sınıf,11. Sınıf ve 12.sınıf müfredatından gelmiştir. Ağırlıklı olarak 11.sınıf ve 12.sınıftan sorulmuştur.

Daha önceki yıllarda soru sorulmamış konulardan ; astronomi, atom altı parçacılar, nükleer fizik, elektronik, adezyon-kohezyon konularından sorulmuştur.

MEBin müfredatında bu konular 11.sınıf ve 12.sınıfın son ünitelerinde yer aldığı için öğrenciler tarafından çok iyi kavranmamış olabilir. Bu anlamda öğrenciler bu sorularda zorlanmış olabilir.
Genel olarak orta düzey bir fizik sınavıdır.

KİMYA TESTİ :

10.Sınıf ve 11.Sınıf Kimya konularından çıkan sorular beklenen sorulardır.

12.Sınıf Organik kimya konusundan 11 soru gelmiştir.1-2 soru zorlayıcı olmuştur.Diğer sorular (organik )deneme sınavlarında sorulan sorularla benzer özelliktedir.
Kaynama noktası ile ilgili sorunun (9.Soru) cevaplarında yanlışlık tespit edilmiştir.
10.Sınıf ve 11. Sınıf konularından atom ,periyodik cetvel,kuantum atom modeli, karışım ,entalpi, hız tepkime asit –baz ,çözünürlük dengesi soruları gelmiştir.Bağlar ve radyoaktiflik konularından sorular gelmiştir. Pil konusundan 2 soru gelmiştir. Bu arada 12. Sınıf müfredatına yeni eklenen element kimyasından soru gelmemiştir.
Soruların zorluk derecesi orta derecededir.Beklenmeyen soru çıkmamıştır.Organikte 1-2 soru zorlayıcı olmuştur. Diğer sorular öğrencilerin yapacağı düzeydedir .Sorularda konuların homojen dağılımı sadece pil soruları dışında sağlanmıştır. Pilden 2 soru çıkması bu homojenliği bozmuştur.
BİYOLOJİ TESTİ :
LYS Biyoloji soruları beklenildiği üzere çalışan her öğrencinin yapabileceği nitelikteydi.2013 LYS geçmiş yıllardaki sınavlara göre bilgiye dayalı ,fazla yorum içermeyen sorular içermektedir. Konu dağılımı son derece ayarlanmış neredeyse her konuya eşit ağırlık verilmiştir, Fakat her yıl olduğu gibi kalıtım, bitki biyolojisi, ekoloji ve sistemler neredeyse %70 lik bir yere sahip olmuştur.

Yıllara göre bakıldığında son 3 yılda pek yer verilmemesine rağmen biyoteknoloji ve davranış gibi konulara da yer verilmiş evrim ise diğer konularla bağlantılı olarak sorulmuştur.

Bazı sorular şekle dayalı yorum soruları niteliğindedir ve konu üzerine bilgisi olmayan bir öğrencinin dahi şekilden yorumlayarak doğru cevabı bulabileceği yapıdadır .
Sonuç olarak biyolojide yaklaşık 20 soru tüm öğrencilerin yapabileceği diğer 10 soru ise biraz daha ayrıntılı düşünme gerektiren sorulardı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER