YGS ye iki ay kala!

Sınava iki ay gibi kısa bir süre kaldı. Artık hızlı bir şekilde hareketlenme zamanı
Peki bu iki ay zarfında zamanı nasıl değerlendirmeliyiz? Nasıl nokta atışı yapıp kalan zamanı en verimli şekilde geçirebiliriz? Biraz bunlardan bahsedelim;
Şimdilerde hepinizin kafasında şu sorular var: Çalışıyorum çalışıyorum netlerim yükselmiyor, ne zaman yükselecek? Bunaldım, yeter artık! Çalışma azmim azaldı. gibi serzenişlerde bulunmaya başladınız bile.
Arkadaşlar öncelikle şunu bilmek lazım, her girdiğiniz deneme sınavında yükselme amacı gütmek ya da netlerin birdenbire fırlamasını beklemek sabırsızlıktan başka bir şey değildir. Çünkü her deneme sınavı birbirinden farklı formattadır.
Bunun yanında, konuların tamamen bitmemiş olması, işlenen konuların yeterince pekiştirilememesi gibi sebepleri de düşünürsek deneme sınavlarında iniş çıkışların yaşanması gayet normaldir. Deneme sınavlarına bu pencereden bakarsak çalışma sürecinize dair planlar yapmak kolaylaşır.
Bu sınavlarda, Zamanı iyi kullanabiliyor muyum? Dikkat hatalarım var mı; varsa hangi konularda? İşlenen konularda ne kadar doğru ne kadar yanlış yapıyorum? gibi soruları kendi kendinize sormanız ve buna göre çalışma sisteminizi düzenlemeniz gerekir.
Bu aylarda (Ocak-Şubat) eğer kopuş yaşıyorsanız kendinizi 2-3 günlük yoğun çalışma kamplarına sokabilirsiniz. Bu tarz bir çalışmayla hem eksiklerinizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz hem de bu şekilde kendinize olan güveninizi artırabilirsiniz.
Çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de; yanlış yapılan soruları tekrar çözmek veya öğretmene çözdürmektir. Şöyle ki; sizin için önemli olan 20 soruluk bir testte 15 doğru 5 yanlış yapmak değil, oradaki 5 yanlış 3 yanlış neyse o yanlış üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Siz zaten doğru yaptığınızı biliyorsunuz ve yapıyorsunuz da o bilgi siz de var. Bundan ötürü yanlışları halletmek her zaman öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Çalışma sistemimizde, programımızda yalnızca soru bankalarını bitirmek değil, sınav yönetimi de önemli yer tutmalıdır. YGS için 160 soruyu 160 dakikaya sığdırabilmek ve soru yönetimini başarılı bir şekilde sürdürebilmek de sınav sürecinin önemli ve dikkat edilmesi gereken parçalarındandır. Sınava hangi dersten başlayacağınız, sorulara ayırdığınız zaman dilimi, sınavda heyecanın kontrolü bunların hepsi sınav başarımızı etkiyen faktörler arasındadır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER