Öğretmenler ayrı bir sınavla alınacak.

Öğretmenler ayrı bir sınavla alınacak.
04-09-2010
Öğretmenler ayrı bir sınavla alınacak.

Sorubak Bilgi

KPSSdeki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınav yapılması yönünde çalışmalar başlattı.

Bakan Nimet Çubukçu, "Öğretmen yeterliliği sınavının MEB tarafından yapılması gerek. Çünkü beden öğretmeninin KPSSyi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamış" dedi

KPSSdeki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınavın gündeme alınması konusunda çalışmalar başlattı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğretmen yeterliliklerini belirleme konusunda KPSS in yeterli olmadığını ve öğretmenler için milli Eğitim Bakanlığı ın bir sınav yapması gerektiğini söyledi.

KPSS DOĞRU SONUÇ VERMİYOR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının KPSS sınavına girmesini çok doğru bulmadğını söyledi. Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: "KPSS 1999 yılından itibaren uygulanıyor. 11 yıl önce bu doğru bir uygulama olabilir ama bugün geldiğimiz noktada öğretmenlikte KPSS in yeteri kadar ölçme ve değerlendirme de doğru sonuçlar verdiğini düşünmüyorum. Açıkcası KPSS değil ama bir öğretmen yeterliliği belirlemek ve bu sınavın MEB tarafından yapılması daha doğru. Elbette objektif kurallara bağlı olarak bu sınav yapılmalı."

DERSHANELERE GİDİYORLAR

Bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin kafi olacağını söyleyen Çubukçu, "Bireysel öğretmenlik, fizik öğretmeni, beden öğretmeni gibi alanların KPSSyi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamışlar. Ayrıca bunun için bir çaba sarfediyorlar, dersaneye gidiyorlar, mücadele ediyorlar. Doğrusunu isterseniz bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin ben kafi olacağını düşünüyorum. Bu konuda da çalışmalarımız var" dedi.

HER BRANŞA AYRI SINAV

Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde bulunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ün yapacağı sınavla öğretmen adayları alımında uygulanacak puanların belirlenmesini planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her branş için alacağı öğretmenleri ayrı sınava tabi tutmayı planlıyor.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birçok kamu kurum ve kuruluşunun sınavlarını yapıyor

Bugün

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.