YGS öncesinde bu taktikleri uygulayın!

YGS öncesinde bu taktikleri uygulayın!
17-03-2013
YGS öncesinde bu taktikleri uygulayın!

Açıköğretim fakültesi harf notları ve anlamları              Üniversitelere giriş sınavlarının son birkaç senedir birden fazla oturum halinde yapılması bazı öğrencilerin daha fazla heyecanlanmalarına yol açmaktadır. Farklı oturumlardan oluşan üniversite sınavının ilk aşaması YGS’dir. Aslında ilk sınavı rahat bir şekilde atlatan öğrencilerin diğer oturumlarda daha az heyecanlandığı ve panik yapmadıkları saptanmıştır. YGS’nin ilk sınav olması oluşabilecek heyecan ve paniği biraz daha arttırmaktadır.

 
           YGS öncesinde paniğin asıl nedeni öğrencilerin konu eksiklerini tam olarak tamamlayamadıkları düşüncesidir. Sıkı ve disiplinli bir çalışma yapan öğrencilerinde verdikleri emeğin karşılığını alamama gibi olumsuz düşüncelere sahip oldukları saptanmıştır. Bu açıdan heyecan ve panik başarının en büyük düşmanları olarak adlandırılabilir. Başarılı bir bireyin bile heyecan sayesinde olumsuz sonuçlar aldığını görebilmek mümkündür. Özellikle sınav esnasında duyulan heyecan ve panik bildiklerini unutma, optik üzerinde kaydırma ve çeşitli hastalıkların oluşmasına davetiye çıkarmaktadır.

          Sınav öncesinde panik yapmamak için bazı taktikler uygulanması kişilerin rahatlamasına neden olmaktadır. Sınav öncesinde sakatlanmaya yönelik sonuçlar açabilecek aktivitelerden uzak durmak çok önemlidir. Bu sayede sınava sağlıklı bir şekilde girilmesi amaçlanmaktadır. Sınavı ölüm kalım mücadelesi gibi düşünmek yapacağınız paniği ve heyecanı artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Ayrıca sınav öncesi psikolojik olarak zor bir dönem geçirdiğinizi kesinlikle unutmamanız gerekmektedir. Sınav öncesi çalışılan zor konular heyecanınızı artırarak kafanızın karışmasına neden olacaktır.
 
         Sınav öncesi oluşacak paniği biraz olsun azaltmak istiyorsanız sınava gireceğiniz binayı ve sıranızı öncesinde görmenizde fayda vardır. Bu sayede sınav sabahı kendinizden çok daha emin bir şekilde sınav alanına gidebilirsiniz. Sınav öncesinde yaşadığınız şehri, sınav alanının uzaklığını ve trafik faktörünü göz önünde bulundurarak yola çıkmalısınız ki bu sayede sınava yetişememe kaygısı yaşamamalısınız. Sınav sabahı doyurucu ve hafif bir kahvaltı yapmak çok önemlidir. Bu sayede sınav esnasında midenizde oluşacak herhangi bir problem ile karşılaşmazsınız. Sınav esnasında en çok bildiğiniz konulardan başlamanız zaman kazanmanız açısından sizin yararınıza olacaktır.
 
          Ayrıca sınavın ilk dakikalarında çok fazla heyecan yapmanız normaldir. Bu durumu herkesin yaşadığını düşünerek kendinizi rahatlatmanız mümkündür. Bu küçük taktikleri uygulayarak sınavdaki başarınızı biraz daha artırabilirsiniz.
Sorubak.Com

Bu yazının tüm hakları Sorubak.Coma aittir. www.sorubak.com biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.