Başarı,Üstün Başarı ve Onur Belgesi Hesaplama

Başarı,Üstün Başarı ve Onur Belgesi Hesaplama
17-01-2013
Başarı,Üstün Başarı ve Onur Belgesi Hesaplama

E-okul başarı,üstünbaşarı ve onur belgesi25 Ocak yaklaştıkça öğrencilerin karne heyecanı da kat kat artıyor. Kimileri zayıf not götürmeme çabasında,kimileri de eve bir belge ile gitme heyecanında.

2012-2013 eğitim öğretim yılı 1.dönemi 25 Ocak 2013 tarihinde başlıyor. Bir çok okulda yazılı notları bu hafta sona erecek.

 Sorubak Rehberlik Servisinden gerek belge hesaplamaları,gerek not hesaplamaları ile ilgili gelen bir çok soruya cevaop veriyoruz,vermeye devam ediyoruz.

Başarı belgesi,üstün başarı belgesi ve onur belgesininverilmesi ile ilgili daha önce 2009 yılında  şurdaki haberimizde bir açıklama yapmıştık. Elbette aradan geçen azamn diliminde bir kaç defa yönetmelikler değişti. Bizde haberimizi  yeni yönetmeliğe uygun olarak güncelledik.

Peki hangi öğrencilere onur belgesi verilir?

Bu konuda  21.07.2012 tarihli ve 28360 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB İlköğretim Kuruları Yönetmeliği  in 107.maddesinde ;

İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın;

a) Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren,

b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren

öğrenciler "Onur Belgesi" (EK-8) ile ödüllendirilir. Bu ödüller, e-okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun toplantı tarih ve karar numarası ödül belgesinin tarih ve numarası olarak kabul edilir.

Yorum: Maddede anlaşılacağı üzere onur belgesi için öğrencinin derste başarılı olmasına bakılmaz. Herhangi bir öğrenci a veya b maddelerindeki şartlardan birini sağlıyorsa o öğrenciye onur belgesi verilecek.

Başarı Belgesi hangi öğrencilere verilecek?

21.07.2012 tarihli ve 28360 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB İlköğretim Kuruları Yönetmeliği  in 107.maddesinin ç bendinde şöyle denilmektedir:

Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden veya bir kaçından takdirname, diğerlerinden teşekkür alanlar "Başarı" (EK- 7/1) belgesi ile ödüllendirilir.

Yorum:  Üç öğretim yılı  ve bu yılların  her döneminde mutlaka belge almış olma şartı var. Bu belgelerin bir ksımı takdir ,bir kısmı teşekkür olabilir.

Üstün Başarı Belgesi hangi öğrencilere verilecek?

21.07.2012 tarihli ve 28360 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB İlköğretim Kuruları Yönetmeliği  in 107.maddesinin c bendinde şöyle denilmektedir:

Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar "Üstün Başarı" (EK-7), ile ödüllendirilir.

Yorum: Yani geçmişe doğru üç öğretim yıı boyunca her dönem takdir belgesi almış iseniz bu dönem sütün başarı belgesi sizin hakkınız.

Sorubak olarak sizlerin daha kolay hesaplama yapmanıza yardımcı olmak için Online Başarı ve Üüstün Başarı Belgesi hesaplama sayfası hazırladık. Sayfayı ziyaret etmek için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Üstün başarı belgesi hesaplama

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.