2013 YGS'ye internetten bireysel başvuru nasıl yapılır?

2013 YGS'ye internetten bireysel başvuru nasıl yapılır?
03-01-2013
2013 YGS'ye  internetten bireysel başvuru nasıl yapılır?

2013 YGS sınavına internetten başvuru

İnternet ile bireysel başvurular

2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS başvurularından en az birini bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmış olan adaylardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar, 2013-ÖSYS başvurularını bireysel olarak ınternet aracılığıyla yapabileceklerdir. Bu durumdaki adayların başvuru ücretlerini yatırdıktan sonra ÖSYM’’nin ınternet sayfasında ““2013-ÖSYS Bireysel Başvuru”” başlıklı alana girmeleri ve buradaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını tamamlamaları gerekir. Başvurunun tamamlanması için ““Başvurunuz sistem tarafından başarıyla tamamlanmıştır.”” açıklamasının mutlaka görülmesi ve başvuru bilgilerinin bu ifadeyi de belirtir bir dökümünün yazıcıdan alınması gerekmektedir.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapılabilmesi için, 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS başvurularından birinin başvuru merkezi aracılığıyla yapılmış olması şarttır. Bu şartı taşımayan adaylar, 2013-ÖSYS başvurularını bir Başvuru Merkezinden yapmak zorundadır.

ınternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli adayların dilekçeleri ile sağlık raporlarının bir örneğini Aday Başvuru Formuna ekleyerek başvuru süresi içinde ÖSYM’’ye ulaştırmaları gerekmektedir. Bu adaylar daha önceki yıllarda yapılan sınavlarda sağlık raporlarını ÖSYM’’ye göndermiş olsalar bile, bu durumlarını belirten bir dilekçeyi ve raporlarının bir fotokopisini 2013-ÖSYS Aday Başvuru Formuna ekleyerek ÖSYM’’ye ulaştırmalıdır.
Yurt dışında bulunan adaylardan sınav ücretini döviz olarak bankaya yatıranlar, bireysel başvuru hakları olsa bile, ınternet üzerinden bireysel başvuru yapamazlar.

2013 YGS BAŞVURU KILAVUZUNU İNDİR

2013 YGS BAŞVURU FORMU (İNDİR)

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.