SBS'de ek puan hangi öğrencilere verilir?

SBS'de ek puan hangi öğrencilere verilir?
26-05-2011
SBS'de ek puan hangi öğrencilere verilir?

Sorubak Bilgi

Ortaöğretime YerleĢtirme Puanı;

6, 7 ve 8. sınıftan SBS puanı ile yıl sonu başarı puanından elde edilen sınıf puanı (SP) esas alınarak hesaplanır.

Yıl sonu başarı puanı;

Yıl sonu başarı puanlarının 500 tam puana dönüştürülmesi işlemi, kaynaştırma yoluyla veya özel eğitim sınıf/okullarında eğitim gören öğrenciler için diğer öğrencilerden ayrı olarak ve kendi grupları içinde yapılır.

Sınıf puanı;

o yılın seviye belirleme sınavı puanının % 70’i ve yıl sonu başarı puanının %25’i esas alınarak elde edilen puandır.

Ortaöğretime yerleştirme puanı;

Herhangi bir sebeple seviye belirleme sınavına katılmayan öğrencinin seviye belirleme sınavı puanı, o yıla ait en düşük seviye belirleme sınavı puanıdır.

6. sınıfın sınıf puanının (SP6) % 25’i, 7. sınıfın sınıf puanının (SP7) % 35’i ve 8. sınıfın sınıf puanının (SP8) % 40’ı toplanarak elde edilen puandır.

Ek puan

Ortaöğretim Kurumları Geçiş Yönergesinin Nisan 2010/2631 TD ek fıkrasına istinaden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bakanlığın işbirliği yaptığı diğer Bakanlıkların katıldığı uluslararası bilim olimpiyatları, matematik olimpiyat sınavlarında belirlenen alanlarda ülkemizi temsil hakkını kazanmış olduğunu belgeleyen öğrencilere katıldıkları yıl için sınıf puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir. Bu belge okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemine işlenerek

Bu olimpiyat, sınav ve yarışmalara katıldıkları yıla ait sınıf puanının; altın madalya alan veya birinci olan öğrenci için %4’ü, gümüş madalya alan veya ikinci olan öğrenci için %3’ü, bronz madalya alan veya üçüncü olan öğrenci için %2’si, katılanlar için ise %1’i o yıla ait sınıf puanına ek olarak katıldıkları sınıf puanı belirlenir. Ek puanlı sınıf puanı ile 500 puan üst sınırı aşılabilir.

Öğrenim gördüğü yıl içinde birden fazla uluslararası sınav ve yarışmalara katılıp başarılı olan öğrencinin almış olduğu en yüksek derece, sınıf puanının hesaplanmasında dikkate alınır. Ekip ya da takım olarak yarışmalara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan sınıf puanlarına ilave edilir.

Ortaöğretim Kurumları Geçiş Yönergesinde belirtilen esasa göre ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

; Belirli uluslararası sınavlarda ülkemizi temsil hakkı kazanmış olduğunu belgeleyen öğrencilere katıldıkları yıl için sınıf puanlarına belirlenen oranda verilecek puandır. 11 Haziran 2011 tarihine kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığına gönderilecektir.
öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır, okuldaki her bir sınıf için, 7 ve 8. sınıflardaki en yüksek puan 500 tam puana dönüştürülür.
Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.