Uzmanlar 2017 yılı 2.dönem TEOG sınavını değerlendirdi.

Uzmanlar 2017 yılı 2.dönem TEOG sınavını değerlendirdi.
Hız Yayınlarının Kurucularından ve aynı zamanda Hız Yayınlarının Genel Yayın Yönetmenliğini yapan İbrahim Sakallıoğlu bugün yapılan Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarını değerlendirdi. Fen Bilimlerinde TEOG 1 konularından soru yoktu.

Hız Yayınları Kurucularından İbrahim Sakallıoğlu ‘TEOG 2 Sınavının ikinci oturumunda öğrencilere yöneltilen Fen Bilimleri soruları yoruma, bilgiye ve güncel hayatı sorgulamaya dayalı sorulardı. Bu seneki TEOG 2 sınavında önceki yıllardan farklı olarak TEOG 1 konularından soru sorulmadı. Ayrıca kimyasal tepkimeler ve kimya endüstrisi konularından da soru sorulmaması şaşırtıcı idi. Soruların dağılımına bakıldığında son işlenen konulardan gelen soru sayısının fazla olduğunu gördük.

Sınavda Canlılar ve Enerji İlişkileri ünitesi sorularının yorum gücü istediği görülmektedir. TEOG 2 soruları tamamen müfredata uyumlu, kazanımları ölçer nitelikte ve günlük hayatla ilişkili sorular olduğundan öğrencileri zorlayan bir sınav olmamıştır. dedi.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı önceki senelere göre kolaydı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularını değerlendiren Hız Yayınları Kurucularından İbrahim Sakallıoğlu ‘Sorular geçmiş yıllara göre daha kolay, kazanımları ölçen müfredat ile uyumlu sorulardır. Sınav okullarda dersi iyi dinleyen öğrencilerin rahatlıkla yapabilecek olduğu sorulardan oluşmuştur. dedi.

Yabancı Dil sorularını da değerlendiren İbrahim Sakallıoğlu ‘Yabancı dil soruları dikkate dayalı ve okuduğunu anlamayla ilgili sorulardan oluşmaktadır.

Okuduğundan gerekli çıkarımları yapabilme yeteneğine sahip olan öğrenciler zorlanmadan sınavı başarı ile tamamlamışlardır. dedi. İbrahim Sakallıoğlu son olarak ‘2016-2017 TEOG sınavları artık geride kalmıştır. Bundan sonra unutulmaması gereken okullardaki yapılacak olan 3.yazılı sınavlarıdır. Sınavların tamamından alınacak olan sonuçların ortalamaları ile öğrencilerimiz ve velilerimiz artık okula yerleştirme heyecanını yaşayacaklardır. Tüm öğrencilerimizin gönüllerinde yatan liselere gitmelerini temenni eder, girecek oldukları liselerde başarılar dileriz. dedi.


FEN BİLİMLERİ SINAVI ZORLAYICI DEĞİLDİ, ISI SORULARI DİĞER SORULARA GÖRE DAHA SEÇİCİYDİ

2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınavı 2de Fen Bilimleri sınav sorularının dersin kazanımları ile örtüşmektedir. Sınavda 1. TEOG konularını içeren soru bulunmamaktadır. 6 soru Canlılar ve Enerji İlişkiler, 3 soru Elektrik, 2 soru Işık ve Ses, 3 soru Maddenin Yapısı ve Özellikleri, 6 soru Maddenin Halleri ve Isı ünitelerine aittir.

Sınavda yorumlama ve bilgiyi kullanma gücünü ölçen sorular ağırlıktadır. Dili anlaşılır açık ve nettir. 1.TEOG sınavına göre daha ölçücü olup konu eksiği olmayan ve düzenli çalışan öğrencilerin zorlanmayacağı bir sınavdır. Ayrıca sınavda çıkan ısı soruları diğer sorulara göre daha seçicidir.

T.C İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SINAVI, DİKKATLİ OKUMAYI GEREKTİREN ORTA DÜZEYDE BİR SINAVDI

2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınavı 2de T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınav soruları müfredat programına uygun konu dağılımı ağırlıklı olarak 2. TEOG ünitelerinden sorular sorulmuştur. Öğrencilerin yorum yapma ve bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik bir sınav olmuştur. Dikkatli okuma isteyen orta düzeyde bir sınavdır.

İNGİLİZCE, TEOG 1 İLE EŞİT ZORLUKTA BİR SINAVDI

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Merkezi Ortak Sınavı İngilizce soruları, Milli Eğitim müfredatına ve kazanımlara uygundur ve sorular 2. ve 3. Üniteler hariç, sınava kadar işlenen ünitelere göre hazırlanmıştır. Müfredata göre ağırlıklı olarak 4. ve 6. Ünitelerden daha fazla soru sorulmuştur. 3 görsel, 2 adet tablo, 6 adet okuduğunu anlama, 9 adet karşılıklı konuşma sorusu vardır, bu sınavda sıralama sorusu sorulmamıştır. Karşılıklı konuşma/Diyalog soruları çok olmakla beraber, okuduğunu anlama soruları da sınavın ağırlığını oluşturmaktadır. Sorular dilbilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde değil, daha çok okuduğunu anlama, doğru çıkarım yapma becerisini ve kelime bilgisini ölçmektedir. Her sorunun anlaşılabilen bir bağlam içerisinde ve genellikle soru-cevap şeklinde düzenlenmesi soru kalitesinin yüksekliğini ortaya koymaktadır.

Paragraf soruları çok açık ve anlaşılır düzeydedir. Diğer bir dikkati çeken konu ise; sorular arasında olumsuzluk ifade eden sorunun hiç olmaması, tablo sorularının da sadece 2 adet olmasıdır. Sınav hakkındaki genel değerlendirmemiz, müfredat dışına çıkılmamış ve 1. Dönem İngilizce TEOG sınavı ile kıyaslandığında eşit zorlukta bir sınav olduğu yönündedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER