Uzaktan Eğitim ve Avantajları

Uzaktan Eğitim ve Avantajları

UZAKTAN EĞİTİM

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin kampüse gelme zorunluluğu yaşamadan, zaman ve mekan konularında tamamen bağımsız, bilgisayarlar üzerinden internet aracılığı ile farklı şekillerde gerçekleştirilen eğitim sistemine uzak eğitim denilmektedir. Uzaktan eğitim sırasında öğrenciler görüntülü, sesli, interaktif ya da canlı olarak ders dinleyebilmektedir. Bu dersler kayıt altına alınarak sonradan defalarca izlenebilir ve ders tekrarı yapılırken sorun oluşturmaz.

Uzaktan eğitim alabilmek için;

- Disiplinli ve kendi kendini motive eden,

- Kendini öğrenmeye koşullayabilen,

- İnterneti kullanımı iyi ve günlük e-postalarını takip eden,

- Geleneksel yöntemler ile ders almaya vakti olmayan,

- Bulunduğu ev ya da iş yerinde kendine ait bilgisayarı olan ya da istediği an ulaşabilen,

- İstediği programın çevrimiçi ya da uzaktan eğitim ile verildiğine inanan,

- Ders çalışmak için günlük ortalama 1 saat vaktini ayırabilen bireyler olmanız gerekmektedir.

Örgün öğretim ile uzaktan eğitim arasında kalan öğrenciler, bu şartların kendilerine uygun olduğunu düşünüyorsa uzaktan eğitim almalıdırlar. Aksi takdirde oldukça kolay gibi görünse de kendi kendini yönlendirerek geleneksel yöntemler ile sağlanan başarıya ulaşmak için gayret göstermeyen öğrenciler, bu eğitim sürecinde verimli olamazlar.

Uzak Eğitim Almanın Faydaları Nelerdir?

Uzaktan eğitim öğrenci merkezli ilerlemektedir. Öğrenciler ne zaman çalışmak istediklerine kendilerini karar verebilirler ve belirledikleri zaman zarfları içerisinde derslerini takip edebilirler.

● Özellikle fiziksel engelli olmasından dolayı ders zamanlarına yetiştirme ya da üniversiteye ulaşmakta sıkıntı çeken öğrenciler, uzaktan eğitim alarak zorlamadan derslerini takip edebilirler.

● Aynı zaman çok fazla öğrenciye, eşit şartlarda hizmet veren bir uygulamadır.

● Gelişmiş, zengin ve etkileşimli araçlar ile ders işleme imkanı sunarak, sınırsız bilgi edinmenizi sağlar.

● Herhangi bir işte çalıştığı için eğitime gerekli zamanı ayıramayan bireyler, uzak eğitim programlarının sunduğu hizmetler ile hem işlerini hem de derslerini aynı zamanda yürütebilirler.

● Yüz yüze gerçekleştirilen geleneksel eğitim yönteminde oluşan ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi masrafları ortadan kaldırır.

● Almış olduğunuz bilgilere hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunar.

● İnternet bağlantısının bulunduğu her yerde eğitim almanızı sağlayarak, sosyal yaşantınızda sizi zor duruma sokmaz. Tatilde hatta seyahat halinde bile eğitim almanıza olanak sunar.

● Özellikle çekimser yapıya sahip oldukları için yüz yüze eğitim sırasında anlamadıkları yerin yeniden anlatılmasını istemeyen öğrenciler, uzak eğitim sisteminde anlamadıkları yerleri dile getirmeden tekrar tekrar takip edebilirler. Ayrıca yine aynı çekimserlikten dolayı öğretim üyelerine soru sormaktan kaçınan öğrenciler, uzak eğitim sisteminin farklı ulaşım seçenekleri ile kendilerini ifade edebilirler.

● Öğrenmekte zorluk çeken ya da geç öğrenen öğrenciler, uzaktan eğitim sistemi ile kendi hızlarına göre öğrenme sağlarlar. Aynı şekilde konuları çok çabuk kavrayan ama diğer öğrencilere uyum sağlamak zorunda kalan öğrenciler de bu sistem ile kendi hızlarına göre öğrenim sağlarlar.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER