Turizm Haftası, En Güzel Turizm Haftası Şiirleri

Turizm Haftası, En Güzel Turizm Haftası Şiirleri

Bacasız sanayi olan turizm pek çok ülkenin kendini tanıtma ve başlıca gelir kaynağı elde etme araçlarından biridir. Ülkemiz de şartlar itibariyle turizme uygun bir ülkedir. 80li yıllardan bu konuda ülkemizde önemli hamleler yapılmış, birçok bölgemiz turizm bölgesi haline gelmiştir.

Bu konuda ülke olarak iyi yaptığımız şeyler kadar hatalarımız da mevcuttur. Örneğin tesis atıklarının bilinçsizce çevreye salınması veya hunharca betonlaşma nedeniyle bakir turizm bölgeleri görsel ve çevresel açıdan çirkinleşmiş ve turistlerin ilgilerini kaybetmiştir. Aynı şekilde günü kurtarma amacıyla turiste fahiş fiyat uygulamaları veya insanlık dışı sarkıntılık veya taciz olayları turistleri ürkütmeye devam etmektedir.

15 Nisan ile 22 Nisan arası ülkemizde Turizm Haftası olarak kutlanmakta ve turizm sorunlarının masaya yatırılması için paneller düzenlenmektedir.

Ülkemizin sahip olduğu potansiyele oranla rakiplerine oranla daha az gelir elde ettiği bilinmektedir. Turizm gelirlerini artırmak için sadece turizm tesisleri yapmak veya yeni turizm bölgeleri açmak yeterli olmamaktadır.

Öncelikle ülkemize gelen ziyaretçilerin tatil deneyimlerini artırmak ve onların ülkemizden hoşnut ayrılmalarını sağlamak gerekir. Bir çok işletme bu konuda lüks hizmetleri her şey dahil konsepti ile müşterilerine sunmakta, yurt dışına cazip fiyat avantajları sunarak turist çekmektedir. Hiç şüphesiz ki bu yöntemin işe yaradığı ve ülkemize ciddi derecede gelir getirdiği açıktır. Ancak bu yöntem aynı zamanda başka gelir kayıplarına yol açmaktadır. Örneğin yurt dışından ülkemize gelen turistler aradığı her şeyi otelde bulunca ülkemizin güzel coğrafyasını keşfetmek için çaba sarf etmemekte, şehir esnafını ziyaret etmemektedir. Bu ülkemizin daha iyi tanıtılması ve turizm beldesinin kalkınması için bir handikaptır. Ayrıca yurt dışı fiyatların aşırı düşürülmesi kar marjını da düşürmekte ve ülkemize orta-alt gelir grubuna ait para harcamayan turistlerin gelmesine neden olmaktadır.

Ülkemize gelen turist sayısı kadar onların ne kadar para harcadığı da önemlidir. İspanya, İtalya veya Yunanistana gelen turistler kişi başı çok daha fazla harcama yapmakta ve o ülkelerin ekonomilerine ciddi katkıda bulunmaktadırlar.

Ülkemizde süregelen terör sorunları, turizm potansiyelimizi önemli ölçüde sınırlandırmaktadır. Komşu ülkelerimizin istikrarsızlıkları ve bazı ülkelerle yaşadığımız sorunlar turizmi rutin olarak baltalamaktadır.

Turizm aynı zamanda ülkeyi misafirlere pazarlamak demektir. Son zamanlarda kıyı ve güneş konseptinin haricinde yayla turizmi ve rafting gibi alternatif aktiviteler öne çıkarılarak turizm faaliyetlerinin yurdumuzun daha geniş coğrafyasına yayılması planlanmaktadır.

Turizm haftasında turizm yatırımcılarının ürünlerini ve hizmetlerini tanıtması için platformlar oluşturulur, halk turizm alanında bilinçlendirilir. Dünyanın her yerinde gelir elde etmek bir ölçüde çevreyi kirleterek mümkün olmaktadır. Turizm çevrenin en az kirlenerek gelir sağlanabilen bir yöntemdir. Özellik bizim ülkemiz gibi teknoloji mamülleri üretmede zorlanan ülkeler için ihracat-ithalat dengelerini tutturmaları için güzel bir fırsattır. Bu nedenle turizm ülkemizin gözbebeğidir.

Turizm Haftası Şiirleri İçin Tıklayınız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER